Ciutat

Sabadell rebrà 7 milions d’euros dels fons Next Generation per rehabilitar habitatges

Construcció d'un bloc de pisos a Sabadell / LLUÍS FRANCO

La ciutat de Sabadell rebrà 7 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per rehabilitar part dels seus habitatges. Es preveu que se’n podran beneficiar uns 400 domicilis dels barris de Can Deu, la Roureda, Merinals, Can Puiggener, la Concòrdia, Torre-romeu i barris del Sud (Campoamor, Espronceda, la Creu de Barberà i les Termes).

A Sabadell, el 67% d’habitatges són anteriors a 1980, de manera que tenen més de 40 anys i des de diferents àmbits es coincideix que rehabilitar-los farà millorar la seva eficiència energètica i reduir el consum elèctric. La convocatòria de la subvenció obligava a l’Ajuntament a delimitar les zones d’actuació, i s’han triat aquestes perquè compleixen una sèrie de requisits com l’època de construcció, la tipologia edificatòria, certificats d’eficiència energètica baixa, etc.

I d’això dependrà la quantitat de diners que rebrà cada propietari, cosa que s’anirà concretant en els pròxims mesos, igual que el procés de tramitació. Quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció, amb un màxim de 8.100 euros per habitatge.

Quan el consum es redueixi un 45%, se subvencionarà un 65% del cost de l’obra, amb un màxim subvencionat de 14.500 euros per habitatge. En els casos en què la intervenció sigui major i permeti reduir el consum d’energia un 60% o més, la subvenció serà del 80% del total, amb un màxim de 21.400 euros per habitatge. Les famílies en situació de vulnerabilitat podran rebre subvencions de fins al 100%.

Què es podrà subvencionar?

La rehabilitació serà el principal aspecte subvencionable, però la convocatòria també permetrà dur a terme obres d’accessibilitat com la instal·lació d’ascensors. També es podran dur a terme actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i comunitàries.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegura que “la rehabilitació d’habitatges ja era una prioritat quan ens van sol·licitar els fons Next Generation. Per aquest motiu és una satisfacció rebre aquesta subvenció, perquè és una aportació que ens permetrà rehabilitar habitatges molt envellits, reduir l’impacte al medi ambient i, alhora, contribuir a l’estalvi energètic”.

Sabadell obté 8,1 milions d’euros dels Next Generation de la UE: quines obres es faran a la ciutat?

Comentaris
To Top