Ciutat

El Taulí amplia els seus serveis amb un nou Centre de Medicina Genòmica

El doctor Víctor Martínez, al Taulí / CEDIDA

L’hospital Parc Taulí ha obert aquest mes de setembre un nou servei, el Centre de Medicina Genòmica, amb el qual amplia les possibilitats de què disposa per millorar els tractaments dels seus pacients.

La genòmica és la branca de la genètica que estudia els genomes, el conjunt de gens d’un organisme en l’ordre lineal en què es troben en els cromosomes. Per posar en marxa aquest centre, el Taulí acaba d’incorporar aquest mes de setembre el doctor Víctor Martínez González. És genetista clínic i investigador en medicina genòmica i malalties rares. El nou responsable explica que “el Parc Taulí ja parteix d’una base sòlida de medicina genòmica. Té un excel·lent laboratori de genètica i una activitat de genètica clínica consolidada des de fa trenta anys” en diferents serveis, tant a malalties minoritàries com a càncer hereditari, per la qual cosa ara “es tracta de fomentar i integrar tots aquests àmbits, complementant-ho amb l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i amb formació i docència, per oferir una millora de l’assistència sanitària recolzant-se en la genòmica”.

El nou Centre de Medicina Genòmica preveu oferir millores en prevenció, diagnòstic i teràpies de precisió. Potenciarà diferents especialitats i serveis mèdics i de diagnòstic ja disponibles i fomentarà la genètica clínica i de laboratori, l’assessorament genètic, la patologia muscular, la farmacogenètica, la bioinformàtica i la intel·ligència artificial. “Es tracta d’una aposta de la institució per consolidar-se en aquesta realitat emergent d’entendre l’assistència sanitària basada en la genòmica”, apunta el Taulí en un comunicat.

Trajectòria internacional

Llicenciat en Medicina per la Universitat del Rosario de Bogotà, a Colòmbia, es va traslladar a Madrid, on va estudiar a la Universidad de Alcalá i a l’hospital Ramón y Cajal. Posteriorment, es va doctorar a la Universidad Autónoma de Madrid. Fins la seva incorporació al Taulí, ha tingut càrrecs de responsabilitat a l’Instituto de Genética Médica y Molecular (INGEMM) de l’hospital madrileny de La Paz i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER).

Comentaris
To Top