Ciutat

Les treballadores de l’empresa La Neteja cobren la indemnització després del tancament de la firma

neteja sabadell

L’empresa va tancar el juny del 2021 i finalment ha estat el Fons de Garantia Social qui ha assumit els imports

El mig centenar de treballadores de l’empresa La Neteja de Sabadell han percebut finalment la indemnització després que la firma baixés la persiana el juny del 2021. Finalment, ha estat el Fons de Garantia Social (FOGASA) qui ha assumit els imports, d’entre 7.000 i 8.000 euros de mitjana per treballadora, en concepte d’acomiadament objectiu i amb 20 dies per any treballat, a més de cobrar els salaris dels mesos de maig i juny i el corresponent a les vacances. Fonts de la CNT celebren que s’hagi compensat les afectades, si bé denuncien que qui hauria de fer front als imports és l’empresa.

La firma va presentar el juny del 2021 un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de tancament després de 40 anys en funcionament i afectant tota la plantilla, sense haver abonat la nòmina corresponent al mes de maig. El sindicat ja va denunciar que la plantilla es trobava en una situació delicada, donat que les empleades havien de seguir treballant perquè l’empresa no pogués justificar l’acomiadament com a procedent.

Amb el pagament dels imports pendents es posa punt i final al conflicte laboral a l’empresa, que no ha tornat a prestar serveis.

Comentaris
To Top