Ciutat

Un nou testimoni desmunta la coartada de l’investigat per la mort d’Helena Jubany

L’Institut Nacional de Toxicologia ha recuperat mostres vaginals de la víctima i farà un nou examen de la prova

El jutge del jutjat d’instrucció 2 de Sabadell, que investiga l’assassinat d’Helena Jubany, ha rebut aquest divendres dos testimonis i un d’ells ha desmuntat la coartada de l’únic acusat d’aquest cas, Xavi Jiménez, sobre el divendres previ que trobessin el cos de la jove al solar del carrer de Calvet Estrella –desembre del 2001–.

Es tracta “d’un amic d’un amic” –de Jaume Sanllehí, membre de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), amb qui Jiménez assegura que va estar prenent cerveses aquell divendres–, que ha demanat l’advocat de la família Jubany, Benet Salellas. Segons ha relatat, Jiménez no es va reunir amb ells a Barcelona i ho recorda en especial “perquè aquella setmana va ser el seu aniversari i ho van celebrar”, ha subratllat Salellas.

Aquesta compareixença, tal com ha remarcat la defensa, “demostra que Xavi Jiménez està mentint sobre la nit que va desaparèixer l’Helena” i, d’aquesta manera, “consolida la seva imputació perquè descarta el lloc on diu que es trobava” aquell dia. “És un contraindici”, ha rematat el lletrat.

Nou fil per investigar

Salellas ha assenyalat que aquesta setmana l’Institut Nacional de Toxicologia “ha recuperat un iso vaginal” de la jove assassinada, és a dir, “una mostra obtinguda del cos de la víctima, a diferència de les altres que són de la roba”. Per això, “amb els mitjans actuals, es pot obtenir més informació” que fa 20 anys i “es buscaran mostres genètiques diferents de les de l’Helena”, ha indicat.

Aquesta línia d’investigació se suma a les restes d’ADN trobades a la roba de la jove de Mataró de “com a mínim dues persones” i que s’estan comparant amb les de l’únic acusat. Salellas ha afirmat que “en el cas que donés negatiu, tenim elements suficients per plantejar que davant un positiu masculí, d’una mostra o l’altra, es torni a imputar l’anterior investigat”, en referència a Santi Laiglesia, i “ordeni la confrontació” amb proves genètiques.

En aquest sentit, ha garantit que “no entra en contradicció” amb el que va dictar l’Audiència de Barcelona en el seu moment, amb la confirmació de l’arxivament del cas per a ell “per una prova circumstancial, i ara ja no ho seria”. El mateix advocat ha estimat “unes setmanes” per conèixer els resultats de l’ADN i “uns mesos” de l’iso vaginal. Però “tot ha de passar per un ordre” i s’ha mostrat “optimista”.

La policia científica troba ADN a la roba que portava Helena Jubany quan va ser assassinada

Comentaris
To Top