Oci i cultura

Els dinosaures arriben a Sabadell

Els dinosaures exposats “es mouen i fins i tot respiren”

/ MIQUEL À. LUQUE

‘Dinosaurs Tour’, considerada l’exposició més gran de dinosaures animatrònics, arriba aquest cap de setmana a la ciutat. Estarà instal·lada a Fira Sabadell, el 24 i 25 de setembre.

Es tracta d’una mostra internacional que ha recorregut més d’una dotzena de països europeus, entre els quals França, Regne Unit, Alemanya, Polonia i Noruega. I compta amb una trentena de peces inèdites a mida real i anatòmiques, que simularan l’aspecte i el comportament dels dinosaures. Tal com indica el Comissari de l’exposició, Norman Tesser, “els visitants podran veure els últims avenços tecnològics. Els dinosaures que exposem es mouen, i fins i tot respiren”.

Es podran veure Triceratops, Tiranosaurres, Protoceratops, Parasaurolofus, Estegosaurios, Diplodocus o el famós Tiranosaure Rex. “Els més petits de la casa es quedaran sorpresos. Els seus moviments són tan realistes que alguns infants creuen que són de veritat”, explica Tesser. També es realitzaran projeccions didàctiques relacionades amb l’estil de vida d’aquesta fauna prehistòrica i, a més, hi haurà sorpreses.

D’aquesta manera, l’exposició combina l’entreteniment i la diversió per als més petits amb un factor pedagògic, “perquè aprenguin mentre es meravellen d’aquests gegants”, explica Norman Tesser. Per tal que sigui més impactant i real, es recrearan els hàbitats naturals on vivien aquests rèptils terrestres.

L’exhibició comptarà amb panells informatius i descriptius amb detalls científics sobre les diferents etapes geològiques, teories sobre l’extinció dels dinosaures i la recuperació de restes fòssils. Les entrades es poden adquirir per 10 euros els dies d’exposició a Fira Sabadell o per internet.

Comentaris
To Top