Ciutat

“Quan vam llegir el cas dels abusos a l’escola Maristes, vam saber de seguida qui era l’acusat”

Parla un exalumne dels Maristes, l’escola on s’hauria produit l’abús a una menor

Entrada a l'escola Mare de Déu de la Salut / ACN

La notícia dels presumptes abusos del professor dels Maristes de Sabadell, malauradament, no va sorprendre molts dels estudiants que havien passat per l’escola i que havien coincidit amb ell a les classes. “Quan vam llegir la informació, vam saber ràpidament qui era”, detalla un antic alumne del centre educatiu.

La notícia va córrer com la pólvora pels grups de Whatsapp de companys i amics que havien passat la seva etapa formativa al centre. “Vaig llegir l’article i vaig acabar gairebé tremolant; sé qui ho va viure i inevitablement et toca de prop”, admet el testimoni. Malgrat observar situacions desagradables en aquella l’època, ningú podia esperar que les conductes del professor d’educació física arribessin tan lluny. “Quan ets jove, però també ara, no penses que pot arribar a tant”, confessa.

“Ha sigut un xoc molt fort per a tots”

Els detalls del cas destapat pel diari Ara, diu , desperten la ràbia. Especialment per haver de viure una experiència així en una edat en què la víctima encara és més vulnerable. “Des de la meva posició, veia coses, però és molt difícil arribar a detectar que està passant tot això pràcticament al teu davant”, rememora l’exalumne.

Coneixedor del dia a dia del col·legi, el testimoni que ha parlat amb el Diari no descarta que hi hagi més víctimes. “Desconec si totes ho van patir en un grau tan alt”, afirma, animant a denunciar qualsevol abús. “La decisió s’ha d’aplaudir, pensant en ella i en els altres estudiants”. Encara que arribi més d’una dècada després que s’iniciessin les escenes descrites, la denúncia pot servir per ajudar algú que ho pugui estar passant malament.

Amb el pas del temps, analitzant el període en què es van viure les escenes relatades per l’Ara, és inevitable preguntar-se si l’escola podia haver fet més. El testimoni recorda que el docent acusat entrava als vestidors, fins i tot als de les noies, però mai va arribar a veure més enllà.

El més important, reitera, és protegir a la víctima, permetent alhora que tingui la màxima difusió per ajudar altres persones que es trobin en situacions similars arreu. “Ha sigut un xoc fort per a tots”, sentencia.

Detenen un professor de l’antic Maristes de Sabadell per presumptes agressions sexuals

Comentaris
To Top