Ciutat

Fernàndez: “Volem totes les competències possibles”

L’alcaldable d’Esquerra Republicana a Sabadell va participar aquest divendres en un acte a Ginebra presidit per la secretària general, Marta Rovira

Els líders d’Esquerra Republicana als diferents municipis del Vallès han viatjat aquest divendres a Ginebra per reunir-se amb la secretària general del partit, Marta Rovira, i abordar diversos reptes amb les eleccions municipals del 2023 a l’horitzó.

L’alcaldable d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha participat en la trobada, aprofitant la cita per exposar les principals línies de treball de la formació.

“Sabadell té una oportunitat única de fer possible un canvi i que la gent corrent torni a governar la ciutat. Que els de sempre facin un pas al costat i tinguem un govern per a les àmplies majories”, ha sostingut el líder sabadellenc.

El portaveu republicà ha reiterat la seva voluntat d’aglutinar gent al voltant d’un gran projecte col·lectiu, pensat per a tots els barris. “El codi postal no pot ser el límit per a cap veí a l’hora de desenvolupar un futur millor per a ell i els seus fills”, ha defensat. La formació treballa en aconseguir una ciutat que resulti “seductora”, que convidi a viure-hi i a quedar-s’hi. “La gent vol gaudir de la seva ciutat, amb els millors recursos i la millor mobilitat”.

Entre les principals línies d’acció, ha insistit que el grup municipal vol que el consistori recuperi la gestió dels tributs ordinaris dels sabadellencs, en mans de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona (DiBa). “Volem totes les competències possibles. Si sóc escollit alcalde, tornarem aquesta gestió a la ciutat. Perquè quan els veïns tinguin un problema, puguin anar directament a solucionar-ho a l’Ajuntament. Ho farem i serà possible”, ha expressat convençut.

Després de gairebé quatre anys a l’oposició, el líder dels republicans defensa el seu llegat com a regidor en el govern quadripartit, assegurant que pot aprofitar la seva experiència i l’aprenentatge adquirits en el mandat anterior. “Totes les obres importants que està inaugurant aquest govern tenen el segell d’ERC”, diu. Fernàndez declara que si és escollit alcalde, s’allunyarà del despatx per tornar a trepitjar més el carrer. De cara als comicis, proclama que “serà Fernàndez, o serà Farrés”, sentencia sobre el futur alcalde.

“Volem acabar amb el municipalisme dual de l’actualitat”

La reunió ha servit per defensar la força de pobles i ciutats en la construcció de país. “Volem acabar amb el municipalisme dual, que només contempla les grans ciutats o les petites localitats. Ens sembla que des del municipalisme se’ns han d’aportar les inquietuds i necessitats de tota la població i que les hem d’abordar des de les diferents administracions. Per això demanem més coordinació i sinergies entre les institucions implicades”, ha reivindicat la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira.

Comentaris
To Top