Ciutat

La Sallarès Deu tindrà un espai de foment artístic

Una nau de la fàbrica Sallarès Deu / VICTÒRIA ROVIRA

La Sallarès Deu tindrà un espai de foment artístic de l’escola d’art i disseny Illa

Una nau de la fàbrica Sallarès Deu / VICTÒRIA ROVIRA

La reconversió de l’antiga fàbrica tèxtil Sallarès Deu comptarà amb un Viver de Creació de l’Escola d’Art i Disseny Illa. La Junta de Govern Local va aprovar ahir dilluns el projecte, amb un pressupost de 391.210 euros, que ara s’haurà de licitar i adjudicar, la qual cosa no farà començar les obres previsiblement fins a almenys a mitjans de l’any que ve. El viver ha de permetre que l’escola guanyi espai, amb una extensió de la seva seu principal al Vapor Llonch, situat a la carretera de Barcelona, 208. Els dos espais es troben a menys de 10 minuts caminant, perquè Sallarès Deu també és al barri de Gràcia, concretament a l’illa formada pels carrers dels Cellers, Jacint Verdaguer, Viladomat i Reina Elionor.

L’objectiu del projecte és convertir l’espai en un lloc que promogui l’emprenedoria i la inserció laboral dels alumnes de l’escola municipal de disseny. L’espai permetrà que l’anomenat Viver Illa i l’espai de coworking se situïn en una de les naus del conjunt, concretament la J, que correspon a dues parcel·les. La primera s’ubica al carrer de Jacint Verdaguer, 49-51, i la segona, al carrer de Cellers, 69. La superfície construïda de la zona que es recuperarà és de 155 m2.

El Viver Illa vol potenciar un viver propi que acompanyi els alumnes actuals i antics en les seves primeres passes com a emprenedors. L’objectiu és que sigui una zona de treball i un espai d’interacció entre persones on poder explotar les possibilitats del cooperativisme.

Nou milions d’euros

Sallarès Deu és un conjunt fabril de propietat municipal des que l’octubre del 2018 –ara fa quatre anys– l’anterior govern, quadripartit, el va comprar per 4.550.000 euros. Ja l’actual govern, va presentar el 2021 un pla per invertir prop de nou milions d’euros en la seva rehabilitació i adequació, part dels quals es preveu obtenir dels fons europeus Feder i Next Generation. És un espai de 8.000 metres quadrats, dividit en quatre naus paral·leles als carrers de Cellers i Viladomat, i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer. Tot el conjunt està protegit pel pla de protecció del patrimoni local.

Les obres de la fàbrica Sallarès Deu començaran a finals de 2022

Comentaris
To Top