Ciutat

Alerta entre els veïns del nord de Sabadell per les rates: “Entren a casa”

Veïns d’alguns barris de la zona nord de Sabadell alerten de la presència de rates i paneroles als seus carrers des de fa unes setmanes. El veïnat afectat reclama a l’Ajuntament un reforç de la desratització dels seus barris per evitar la proliferació d’aquests rosegadors. “Ens afecta a nivell de salubritat, però també deixa una molt mala imatge”, lamenta un comerciant del barri de Ca n’Oriac que s’estima més mantenir-se en l’anonimat.

El que més precupa els residents de la zona, però,  és que entrin a les seves llars: “Entren a les nostres cases”, asseguren alguns veïns de la Concòrdia, Ca n’Oriac i el Torrent del Capellà. “Han entrat per les canonades comunitàries a casa. Hem hagut de pagar un servei privat perquè hi actuï”, destaca un altre veí, en José Moñino, d’una comunitat afectada.

Així i tot, no són els únics barris que ho han notificat. També a Gràcia i al barri de Covadonga el veïnat ha contactat amb el Diari per denunciar el que consideren “una plaga”, i asseguren que han contactat amb l’Ajuntament per reclamar una solució.

Fonts municipals sostenen que hi actuaran zona per detectar quin és l’origen i “prendre mesures correctores”. Des de l’Ajuntament expliquen que les altes temperatures de les darreres setmanes i les pluges faciliten l’aparició d’insectes i rosegadors, “un problema que pateixen moltes ciutats de l’entorn”.

VÍDEO: Rates a la comissaria de la Policia Municipal de Sabadell

Comentaris
To Top