Ciutat

A punt de començar les obres del carril bici entre Sabadell i Matadepera

La Diputació de Barcelona iniciarà la setmana vinent les obres de construcció d’un itinerari de vianants i ciclistes a la carretera de Sabadell a Matadepera (BV-1248) en tres quilòmetres de recorregut, així com la millora de la intersecció amb la carretera de Castellar (C-1415a) amb la implantació d’una rotonda. L’actuació, que compta amb un pressupost de poc més de 2 milions d’euros i un termini d’execució de vuit mesos, també inclou la reconfiguració dels espais de circulació al pont sobre el torrent de la Betzuca.

Recreació virtual del futur traçat de l’itinerari per a ciclistes i vianants / DIBA

Les obres tenen l’objectiu d’implementar d’un vial per a vianants i ciclistes al marge dret de la BV-1248 fins a Matadepera, per a completar l’itinerari ja existent entre el nucli urbà de Sabadell i l’accés a l’església de Sant Julià d’Altura. S’ampliarà, així, la coneguda ‘Ruta del Colesterol’. El projecte enllaçaria l’itinerari existent amb el nucli de Matadepera, passant al costat de les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, en terme municipal de Terrassa, i el tram de C-1415a sobre torrent de la Betzuca. Un cop passat aquest pont, el nou carril pujarà fins a la primera rotonda de Matadepera, a tocar del camp de futbol municipal.

El projecte, que ja es va presentar a finals del 2018 amb la previsió de tenir-lo enllestit el 2020, també contempla la millora de la intersecció entre les carreteres C-1415a i BV-1248 mitjançant la creació d’una rotonda que des de la Diputació defensen que permetrà la millora del funcionament i les condicions de seguretat de la intersecció i  el creuament de la calçada a vianants i ciclistes pel pas que s’habilitarà a la carretera C-1415a.

Es crearà una rotonda a la confluència de les carreteres de Sabadell a Matadepera amb la de Terrassa a Castellar / DIBA

La BV-1248 és una carretera convencional amb un carril de circulació per sentit, que connecta els municipis de Sabadell i Matadepera passant pel terme municipal de Terrassa, creuant la carretera C-1415a, que uneix Terrassa amb Castellar del Vallès.

Comentaris
To Top