Ciutat

Les notícies més importants d’aquest divendres a Sabadell

La cultura i l’esport són protagonistes per tancar aquesta primera quinzena del mes d’octubre

A les portes del cap de setmana, marcada pel festiu del passat dimecres, Sabadell continua girant. La ciutat tancarà aquesta primera quinzena del mes d’octubre amb una agenda plena i novetats, especialment en el terreny cultural i esportiu.

Teatre Estable de Sabadell (TeS) s’estrena el 22 d’octubre (20h) amb Assedegats, la primera obra de l’irlandès establert als Estats Units Ronán Noone que es representa a Catalunya i en català. La nova companyia neix amb la voluntat d’establir a Sabadell un centre de creació d’arts escèniques professionals que consolidi la ciutat en el panorama teatral del país.

Neix la companyia Teatre Estable de Sabadell, formada per actors de renom

També en el panorama artístic, la temporada municipal de música de cambra d’aquesta tardor –d’octubre a desembre–, inclou onze concerts organitzats per Joventuts Musicals de Sabadell i l’Ajuntament. La programació es divideix en dos cicles: els concerts del cicle de cambra, que tindran lloc un divendres de cada mes a les 20 h al Teatre Principal, i els concerts de música al Saló, que se celebraran un dimecres de cada mes a les 19.15 h al Saló del teatre.

El Teatre Principal acollirà onze concerts de música de cambra aquesta tardor

En el terreny esportiu, només queda una setmana per a les eleccions del pròxim 20 d’octubre a la presidència del Club Natació Sabadell. Aquest dijous el candidat Claudi Martí va celebrar una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar els eixos del programa electoral així com valorar l’escenari actual.

Claudi Martí: “No vull ser president per venjar-me de ningú”

La gratuïtat dels bitllets multiviatge de Rodalies estimula l’ús del tren. L’1 de setembre va entrar en funcionament la gratuïtat dels bitllets i, en el primer mes d’aquesta mesura, les tres estacions de l’R4 de Sabadell (Sabadell Sud, Sabadell Centre i Sabadell Nord) han rebut uns 370.000 passatgers, segons dades aproximades de Renfe. T’acostem el creixement d’usuaris en forma de gràfics.

GRÀFICS: Sabadell guanya viatgers als trens de Rodalies

Treure’s el carnet de conduir s’ha convertit per a molts en una autèntica odissea. Més enllà dels habituals nervis en el moment d’ajustar el seient i cordar-se el cinturó sota l’atenta mirada de l’examinador, el procés és avui un camí que en la majoria de casos s’allarga més enllà dels sis mesos. Hem parlat amb alumnes i autoescoles per trobar algunes claus sobre aquesta nova realitat.

El procés per treure’s el carnet de conduir s’eternitza

Comentaris
To Top