Ciutat

Yolanda Díaz, des de Sabadell: “Catalunya és una peça clau per a Sumar”

acte Yolanda diaz

La vicepresidenta segona i ministra de Treball també ha aprofitat l’acte per reivindicar la Reforma Laboral

La vicepresidenta ha escoltat atentament a treballadors que han destacat les millores de la Reforma Laboral / Victòria Rovira

La voluntat de Yolanda Díaz de presentar-se a la Moncloa cada dia és més ferma. La vicepresidenta segona i ministra de treball, de moment ja té projecte propi: Sumar. Ara és el torn de presentar-lo. A Catalunya el lloc escollit ha estat Sabadell, concretament a la Fira.

L’acte ha començat amb l’entrada de Díaz, que ha estat rebuda amb un gran aplaudiment i crits de ‘presidenta’. Tot seguit s’han presentat persones que han vist millorada la seva vida gràcies a la reforma laboral, han destacat els seus punts positius i han agraït a Díaz la seva gestió.

acte Yolanda diaz

Yolanda Díaz ha entrat acompanyada i rebent un gran aplaudiment / Victòria Rovira

Un cop acabades les intervencions ha arribat el torn de la vicepresidenta. Díaz ha iniciat el seu discurs adreçant-se al públic. També ha aprofitat per saludar a Joan Mena a qui s’ha referit com “un gran candidat per Sabadell”. La vicepresidenta segona ha tornat a incidir en la tria de la ciutat per fer la seva presentació: “Sabadell representa el que sóc una ciutat de gent humil i treballadora, que sap el que és tenir i perdre la indústria, gent que ha ajudat a fer un país millor”.

acte Yolanda diaz

La ministra de treball ha tingut paraules de suport per Joan Mena / Victòria Rovira

Un projecte per a tothom

Díaz ha utilitzat la seva intervenció per explicar què és Sumar, també ha buscat complicitat. “Sumar vol iniciar un projecte de país per la propera dècada, pensant en el país i la seva gent. Volem gent honesta i amb ganes d’aportar, i en això també necessitem Catalunya” ha dit.

acte Yolanda diaz

La vicepresidenta ha estat molt contundent amb els empresaris: “Tothom complirà la llei” / Victòria Rovira

La vicepresidenta ha destacat la plurinacionalitat del país i també la capacitat de diàleg dels catalans. “Quan hi ha diàleg hi ha avenços i és amb cooperació és quan podem transformar la societat. Si sumem podem guanyar i volem guanyar el país sencer”.

“La reforma laboral ha millorat la vida de la gent”

Díaz ha continuat el discurs amb la defensa de la Reforma Laboral. Centrant-se, sobretot, amb els impactes que ha tingut per la gent treballadora. “La reforma ha millorat la vida de la gent, d’això va la política. Hem salvat 3’6 milions de llocs de treball i 500.000 empreses”.

La ministra de treball ha reivindicat la feina feta durant aquests dos últims anys. On segons ella han dignificat el treball, defensant amb claredat. A més a més, ha afirmat que apujar un 36% més el salari professional ha ajudat a reduir l’atur, demostrant que es mesura efectiva.

També ha reivindicat el compliment de la ‘Llei Raider’, la defensa dels drets laborals dels becaris i noves mesures per acabar amb les deslocalitzacions. “Ningú se saltarà la llei, les normes es compliran”, ha assegurat contundentment.

acte Yolanda diaz

Colau, Mena i Albiach han fet costat a Díaz durant l’acte / Victòria Rovira

Finalment, ha aprofitat per carregar envers els contraris a la reforma “No entenc com hi va haver qui es va oposar a la reforma laboral, que no tirés endavant era legitimar les mesures del PP”. Díaz ha considerat que encara que les lleis no siguin perfectes cal estar a favor de les que garanteixen drets.

Durant l’acte Díaz no ha estat sola. L’han acompanyat la líder dels comuns al Parlament, Jessica Albiach; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els diputats de Podemos  Gerardo Pisarello i Jaume Asens i el candidat per Sabadell En Comú Podem Joan Mena. Més de 500 persones s’han presentat a Fira Sabadell per escoltar les propostes de la vicepresidenta.

Comentaris
To Top