Publicitat
Ciutat

FOTOS | Reunió d’alt rang per abordar la seguretat a Sabadell

Junta Local de Seguretat
Moment de la reunió de la Junta Local de Seguretat a Sabadell / VÍCTOR CASTILLO

Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, altres cossos de seguretat i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’han reunit avui per abordar les principals línies d’actuació en matèria de seguretat a la nostra ciutat. La Junta Local de Seguretat ha tingut lloc al saló del Teatre Principal i ha comptat amb la presència de l’intendent major de la Policia, Joan Antoni Quesada i el cap de Mossos de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell, Enric Cervelló. Estava prevista la presència del conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, però no ha pogut assistir a la trobada.

També hi ha hagut representants de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i Agents Rurals, entre d’altres.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha destacat que “Sabadell és una ciutat segura, però cal continuar treballar per solucionar els problemes que encara hi ha”. I ha demanat més col·laboració i coordinació entre els cossos policials i el desplegament de més efectius de Mossos d’Esquadra a la ciutat.

En la darrera reunió entre Elena i Farrés, l’alcaldessa i presidenta de l’Associació de l’Arc Metropolità va demanar al conseller d’Interior més coordinació i més presència policial per abordar les ocupacions conflictives. En aquest sentit, demanaven dotar els Mossos d’Esquadra tot de més instruments legals, a més d’incrementar el nombre d’agents als municipis.

Segons dades de la Policia Municipal, fins al 30 de setembre, el cos ha realitzat més de 38.000 serveis. Pel que fa al trànsit, fins al 30 de setembre de 2022, el cos local havia interposat 581 denúncies per conducció sota la influència d’alcohol i/o drogues. Així mateix, de l’1 de gener al 30 de setembre, s’han registrat 273 delictes contra la seguretat del trànsit.

Si es comparen les dades relatives al mateix període d’anys anteriors, al 2022 hi ha hagut més accidents de trànsit, un total de 886 davant els 854 de 2021 i dels 700 de 2020. Ara bé, s’ha reduït el percentatge d’accidents amb ferits greus o morts, situant-se aquest any 2022 en el 5,25%, davant el 5,64% de 2021 i el 6,04% de 2020.

Junta Local de Seguretat

Junta Local de Seguretat

Farrés, sobre les ocupacions conflictives: “És com dir: ‘No tinc diners, doncs em poso a robar carteres’”

Publicitat
Comentaris
To Top