Ciutat

Mig miler de multes als usuaris de patinets elèctrics a Sabadell

Una usuària de patinet elèctric circulant de forma correcta: amb casc de seguretat i roba reflectant (obligatòria de nit)/ aina torres

La Policia Municipal ha enxampat 499 conductors de VMP cometent infraccions a Sabadell. “Cal que la DGT posi fil a l’agulla”

Una usuària de patinet elèctric, circulant de forma correcta: amb casc de seguretat i roba reflectant (obligatòria de nit) / Aina Torres

Mig miler de sancions econòmiques a usuaris de patinets elèctrics a Sabadell aquest any. La Policia Municipal multa uns dos conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) cada dia de mitjana, segons les últimes dades facilitades per l’Ajuntament de Sabadell. En concret, 499 persones han estat sancionades aquest any, amb dades fins al 30 de setembre, segons els darrers registres de la Policia Municipal. 

Fonts policials sostenen que la principal imprudència que cometen els usuaris de VMP a Sabadell és circular per la vorera, una infracció que està prohibida des de l’any 2021, quan la Direcció General de Tràfic (DGT) va fer una primera regulació d’aquests ginys elèctrics. Així i tot, des de Sabadell sostenen que la normativa hauria de ser més extensa i uniforme a tots els municipis.

“Cal que la DGT obligui a tenir un permís de circulació, portar casc i disposar d’assegurança obligatòria”, considera Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme. “El que no és normal és que un municipi exigeixi casc i, al de costat, no”, apunta Rodríguez. 

“La Policia, a peu de canó”

El responsable de seguretat de l’Ajuntament assegura que la Policia Municipal “controla i sanciona” en tot moment els infractors. En aquest sentit, també assegura que Sabadell està “preparada” per fer complir  la regulació unificada dels VMP. “Quan s’enllesteixi la norma, l’implementarem de forma immediata”, diu.

De moment, les denúncies per incomplir alguna de les noves mesures poden suposar entre 100 euros –viatjar més d’una persona sobre el patinet– i 1.000 euros de sanció –conduir sota els efectes de les drogues o alcohol. També circular per la vorera és sancionable amb 200 euros, així com utilitzar el telèfon mòbil o auriculars.

22 accidents en patinet elèctric a Sabadell en un any: “Cal posar límits”

Comentaris
To Top