Ciutat

L’arribada de pols africana fa activar l’avís preventiu per partícules a Sabadell

S’ha detectat un augment important de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric

El Departament d’Acció Climàtica ha activat aquest dimecres un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols africana que afecta Sabadell i tot el territori català. Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) van detectar dimarts un augment important de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric a Catalunya.

La Generalitat recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, prioritzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, si és possible treballar a distància, utilitzar el cotxe compartit i realitzar una conducció eficient.

El març es va viure un episodi similar

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants, en aquest cas, les partícules que s’emeten per causa de les activitats humanes, que s’afegeixen a les que hi ha presents a l’atmosfera per motius naturals.

El passat mes de març, el Departament d’Acció Climàtica ja va emetre un avís preventiu per contaminació atmosfèrica en un episodi similar, davant la previsió d’arribada d’una massa d’aire africana amb un elevat contingut de pols en suspensió.

Una nova arribada de pols africana fa activar l’avís preventiu per partícules a Sabadell

Comentaris
To Top