Ciutat

La plataforma Vàlua: “Com més entitats estiguem unides dins la plataforma més suport i força tindrem”

sabadell amb valua
L'espai dels Jardinets s'ha omplert de públic amb ganes de conèixer les diferents entitats participants / Victor Castillo

Aquests dies Sabadell acull les jornades Sabadell amb Vàlua. A la ciutat i comarca unes 110 empreses hi participen, principalment entitats que ofereixen inserció laboral als seus usuaris. Per mostrar la seva activitat, els jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell han acollit una petita mostra d’entitats durant el matí del dissabte.

Diversitat de col·lectius

Una 15a de col·lectius han omplert l’espai, oferint diverses activitats i explicant els seus projectes. Així doncs, els visitants han pogut gaudir d’un tauler d’escacs gegant, una ruleta amb diferents premis i un espectacle de teatre entre altres. A més a més, un grup de pallassos ha recorregut els jardinets oferint somriures i figuretes elaborades amb globus als més petits.

sabadell amb valua

Les activitats per la gent gran també han tingut el seu espai durant la jornada / Victor Castillo

Des del Diari hem parlat amb algunes entitats, per conèixer la seva vinculació amb el projecte. La primera ha estat Ningú Sense Sostre, col·lectiu que ajuda persones sense llar a Sabadell. Un dels seus membres, Jorge Ruiz ens n’ha parlat. “Comunicar-se amb l’administració pública no sempre és fàcil, tampoc tenim gaires recursos. En aquests aspectes Vàlua ens ajuda moltíssim i n’estem molt agraïts”.

Una de les altres entitats participants és la Fundació Secretariat Gitano, que ofereix activitats interculturals entre la comunitat gitana i altres comunitats de la ciutat. El seu coordinador Jairo Giménez, també ha fet una valoració positiva. “Ens permet treballar en xarxa i relacionar-nos amb altres entitats. Tant en voluntariat com en espais d’integració”.

sabadell amb valua

A l’anfiteatre s’hi ha pogut gaudir d’una petita obra de teatre pels més petits / Victor Castillo

Per part de l’Escola d’Educació Especial Xaloc, la seva responsable Marta Vilardé, també ha destacat la xarxa que es crea. “Com més entitats estiguem unides dins la plataforma més suport i força tindrem”, ha explicat.

Vàlua ha tingut un gran impacte positiu a Sabadell, la mostra d’entitats així ho ha demostrat. Continuar oferint oportunitats i crèixer encara més són alguns dels seus reptes de cara al nou curs. De moment, i com han afirmat les entitats membre, compleixen amb molt bona nota.

La plataforma Vàlua reconeix el suport d’un centenar d’empreses de Sabadell

Comentaris
To Top