Ciutat

Gabriel Fernàndez: “Em mostro com el que soc, un sabadellenc més, com vosaltres”

L’acte ha comptat amb la participació d’alguns familiars de l’alcaldable, que han explicat anècdotes que van viure amb Fernàndez

“No vull que sigui un míting”, ha reblat l’alcaldable i portaveu d’ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, davant d’una platea atapeïda a l’Espai Cultura. Un Fernàndez que ha agafat el rol de presentador, en un acte orientat a “despullar-se” per a donar a conèixer la seva història personal, les seves aficions o els seus projectes de futur; i així apropar-se a la ciutadania sabadellenca.

/ Víctor Castillo

Tot i que al pati de butaques s’hi asseien cares conegudes com l’actual conseller de Territori, Juli Fernàndez, o l’exconseller d’Exteriors, Raül Romeva, aquest dijous el canó de llum ha apuntat principalment a les persones que han acompanyat Fernàndez, fins i tot abans que arribés a Sabadell. Una roda de converses i missatges telemàtics que han comptat amb la participació de la seva dona, la Maria José, o de la seva mare, la Juani, amb un vídeo des de Montevideo (Uruguai). Tot, sota la mirada atenta dels seus tres fills, també asseguts a la platea de l’auditori. “El Gabriel és perseverant: quan es posa una meta no para fins a aconseguir-la”, ha indicat la seva dona, que ha ironitzat: “A vegades, fins i tot, arriba a ser pesat!”.

També Carme Forcadell, mitjançant un missatge telemàtic des de l’estranger, ha volgut participar d’aquesta “jornada divertida i informal”, per a “assegurar que (Gabriel Fernàndez) farà polítiques per a les persones, i això és el feminisme, les polítiques que milloren la vida de les persones”. Finalment, Romeva ha estat l’encarregat de tancar la roda de converses. “El Gabriel i jo tenim molt en comú”, ha proferit al capdavanter del grup municipal, “jo sóc un català nascut a Madrid, i ell a Montevideo, però som catalans i militem. La identitat només té a veure amb allà on vols ser”.

Juli Fernàndez fa una foto a la conversa entre Gabriel Fernàndez i Raül Romeva / DS

“La cançó de la campanya”

L’acte ha tingut un final poc convencional en aquest tipus de jornades: balls i música damunt de l’escenari. No és gratuït, ja que el grup municipal ha presentat el que serà “la cançó que ens acompanyarà durant tota la campanya”, en paraules de Fernàndez. Un hit que repassa algunes de les prioritats del grup, com el Mercat de Campoamor o la Biblioteca de Gràcia, i que dóna a conèixer a l’alcaldable a cop de rumba catalana.

/ Víctor Castillo

Comentaris
To Top