Publicitat
Ciutat

Veïns de Ca n’Oriac volen expulsar un agressor sexual que viu al carrer

El criminal, conegut també com el porrón, va ser condemnat com a autor de més d’una desena d’agressions sexuals

/ LLUÍS FRANCO

Veïns de Ca n’Oriac de Sabadell han iniciat una campanya per expulsar del barri Antonio G.C., un multiviolador reincident que va sortir de presó el 2013 i que ara fa un any viu als carrers del barri. Els residents de la zona estan recollint signatures per expulsar-lo del carrer: viu tot just davant de l’escola Miquel Carreras i darrere del centre cívic. “No tolerarem que un criminal visqui al costat dels nostres fills”, expressa Laura Anton, que viu al carrer de príncep de Viana. La Policia Municipal ja ha reforçat la vigilància a la zona.

No és el primer cop que els veïns reporten problemes amb el nou inquilí. Des que s’ha instal·lat a Ca n’Oriac, ara fa un any, els veïns han denunciat problemes de convivència. Abans, vivia a una furgoneta. Després, a barraques elaborades amb tela. Segons han confirmat els veïns al Diari, s’han produït fortes discussions al carrer, fa les seves necessitats fora i ha increpat alguns vianants. “Demanava diners pels pisos“, asseguren fonts de l’associació de veïns.

Ho confirma un veí que va donar-li una bossa d’aliments, abans de saber qui era l’Antonio: “Viu de l’almoina“, assegura en P.L., que vol manenir el seu anonimat. En aquest sentit, demanen que la gent no li ofereixi menjar o diners perquè “es vegi obligat” a sortir del barri. De fet, fa uns dies, un grup de veïns va empapelar el barri amb cartells alertant de la presència d’aquest violador en sèrie al barri.

Violador reincident Antonio García Carbonell

El violador reincident Antonio García Carbonell, en un judici en fotografia d’arxiu / CEDIDA

Qui és aquest individu?

El criminal, conegut també com el porrónva ser condemnat com a autor de més d’una desena d’agressions sexuals entre 1991 i 1995 i 15 robatoris amb violència i fins i tot segrest. Va ser, de fet, el primer presoner català que no era terrorista que es va veure beneficiat per la doctrina Parot, tot i que amb informes desfavorables.

“L’hem vist mantenir relacions sexuals”, lamenta en David, que treballa a la zona. “Ara que hem descobert que és un violador, tothom vol fer-ho fora”, sosté una veïna que prefereix mantenir el seu anonimat.

Publicitat
Comentaris
To Top