Ciutat

Diego Miranda, nou fiscal en cap de Sabadell

Relleu a la Fiscalia de Sabadell. Diego Miranda (Gijón, 1977) ha assumit el càrrec de fiscal en cap. Es consolida així el relleu al capdavant del Ministeri Públic, després del trasllat de Neus Pujal al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Divendres passat, Miranda va prendre possessió del seu càrrec a la Fiscalia Superior de Catalunya acompanyat de Pujal.

Diego Miranda i Neus Pujal, en la presa de possessió del primer a la Fiscalia Superior de Catalunya / CEDIDA

Nascut a Gijón (Astúries) el 1977, es va llicenciar en Dret a la facultat d’Oviedo l’any 2000 i es va incorporar a la Fiscalia de Sabadell el 2006, on he estat adscrit aquests anys al Jutjat d’Instrucció número 3 i Jutjat Penal número 1, i també és el fiscal d’enllaç de cooperació internacional.

Miranda agafa la màxima funció d’una de les fiscalies amb més càrrega de feina de Catalunya. En acabar el 2021, tenia unes 24.000 causes pendents de resoldre, segons assenyala el Consell General del Poder Judicial. El col·lapse sabadellenc només està per darrere de Barcelona (79.283) i molt per sobre del d’altres partits judicials, com l’Hospitalet del Llobregat (14.810), Terrassa (12.759) i Badalona (8.904).

La Generalitat reformarà els jutjats de Sabadell i en descarta el trasllat

Comentaris
To Top