Publicitat
Vallès

La UAB estrena una exposició sobre els 30 anys d’egiptologia a la universitat

“Més enllà de Tutankhamon. 30 anys d’egiptologia a la UAB” es podrà visitar a la universitat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) commemora aquests dies el seu 30è aniversari de docència i recerca en egiptologia amb l’exposició “Més enllà de Tutankhamon. 30 anys d’egiptologia a la UAB”. La mostra coincideix amb dues grans efemèrides egiptològiques, com són el bicentenari del desxiframent dels jeroglífics i el centenari de la descoberta de la tomba de Tutankhamon

L’exposició es pot visitar del 3 de novembre al 20 de desembre, de dilluns a divendres i de 10 a 19 h, a la Sala d’Exposicions UAB, situada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. La proposta està comissariada per Josep Cervelló i José Lull, professors del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana i investigadors de l’ Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic (IEPOA) de la Universitat.

La UAB, vinculada a Egipte

L’obra s’estructura a partir de panells explicatius amb imatges d’alta qualitat, que es complementen amb l’exhibició de materials de recerca, com ara quaderns de camp dels investigadors i estris utilitzats en les excavacions, i projeccions audiovisuals de les campanyes de recerca fetes pels investigadors de la UAB a Egipte. La ruta també recorre la història dels estudis d’egiptologia que la UAB imparteix des de fa 30 anys i la seva importància al llarg de les últimes dècades.

La UAB és l’única universitat catalana que ofereix estudis oficials d’egiptologia i l’única del món de parla hispana amb titulacions o assignatures d’aquest àmbit en tots els nivells educatius.

Publicitat
Comentaris
To Top