Ciutat

Sabadell reduirà una hora els llums de Nadal

Després que el debat s’hagi estès en diversos sectors durant les últimes setmanes, finalment l’Ajuntament de Sabadell ha decidit reduir els horaris dels llums de Nadal. Així, romandran enceses una hora menys del que és habitual. Enguany, entre setmana il·luminaran els carrers fins a les 22 hores, mentre que als caps de setmana ho faran fins a la mitjanit, reduint així una hora les franges habituals en anys anteriors.

D’aquesta manera, es compleixen les recomanacions de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya. Els llums funcionaran a una vuitantena de carrers. Amb la mesura, s’estalviaran 43 hores d’enllumenat, una hora per cadascun dels 43 dies que els llums estaran funcionant. O el que és el mateix, es reduiran les hores i el consum en un 16%. L’encesa dels llums de Nadal es farà el pròxim dissabte 26 de novembre, donant el tret de sortida a la campanya nadalenca, que s’allargarà fins el dia 7 de gener.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ja s’havia pronunciat fa unes setmanes sobre la possibilitat de prendre una mesura en aquesta línia, amb l’objectiu de respondre a l’alça del cost de l’energia i per una qüestió “d’ètica”. “Amb la reducció d’una hora diària, aconseguirem un estalvi significatiu i enviem un missatge de conscienciació alhora que mantenim tota la màgia de les Festes”, ha explicat Farrés.

Sabadell se suma així a altres ciutats com Barcelona, que també reduiran l’horari de llum nadalenques. Els preparatius a la ciutat ja estan en marxa. Els operaris ja han col·locat els llums a diversos punts emblemàtics. A més, el nou Passeig de la plaça Major s’espera llest a finals de mes, esdevenint un punt neuràlgic a la ciutat.

Comentaris
To Top