Ciutat

Nou entrebanc per remodelar l’antiga escola Riu-sec

La remodelació de l’antiga escola Riu-sec del barri de Gràcia ha topat amb un nou entrebanc per ser rehabilitada com a Oficina d’Entitats i Voluntariat a la plaça de Jean Piaget. L’Ajuntament va obrir un segon període de licitació de les obres que ha quedat desert perquè cap empresa s’hi ha presentat, i el Govern ara estudia com modificar el projecte per intentar adjudicar-lo una altra vegada.

Les obres de l’edifici continuen aturades / AINA TORRES

Es busca arribar a temps de no perdre la subvenció europea d’1,2 milions d’euros dels fons Next Generation, que cobriria bona part del cost del projecte, inicialment establert en 1,7 milions d’euros. De cara a la nova licitació s’augmentarà aquesta partida, adequant-la als preus de mercat actuals tenint en compte els efectes de la inflació (8,9% interanual el passat mes de setembre).

Dos anys d’obres aturades

Les obres havien començat el gener del 2020, però el mes d’octubre d’aquell mateix any, el consistori les va aturar. Aleshores,  ja en plena pandèmia de la Covid, el Govern van explicar que l’empresa adjudicatària de l’obra, Rehacsa, havia sol·licitat incrementar el pressupost del projecte 492.000 euros, un 28% del preu inicial. L’Ajuntament va considerar que l’augment proposat era “injustificat” i, per aquest motiu, va finalitzar el contracte amb aquesta empresa. Des d’aleshores, ja fa dos anys que les obres estan aturades, i segons la previsió havien d’estar enllestides durant el primer trimestre del 2021.

Construcció sostenible

D’entrada, l’Ajuntament volia que aquest edifici fos un referent en matèria de sostenibilitat, utilitzant la fusta com una dels principals materials. El seu encariment, ara, fa qüestionar la seva continuïtat en el projecte. A part, es preveu que tingui un sistema de climatització tèrmica i acústica, entre altres.

Comentaris
To Top