Ciutat

Sabadell cedeix 4 milions d’euros a la UAB per habilitar l’escola d’infermeria a l’Artèxtil

Façana principal de l'Artèxtil, seu de la futura Escola d'Infermeria / LLUÍS FRANCO

Sabadell cedirà 4 milions d’euros a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) perquè pugui rehabilitar l’Artèxtil com a seu de la nova escola d’infermeria. La cessió serà el principal tema que el Govern portarà al ple municipal de novembre, aquest dimarts dia 8.

A part dels 4 milions d’euros del consistori vallesà, s’espera que la inversió que haurà d’aportar la universitat per fer realitat el projecte sigui similar, amb un cost estimat al voltant de 7 o 8 milions d’euros en total. En un principi s’estimava que el cost de l’operació seria al voltant de 5,8 milions d’euros, però el rector de la UAB, Javier Lafuente, va assenyalar que la inflació ha fet augmentar la previsió uns dos milions d’euros.

El procediment administratiu perquè la ciutat compti amb els estudis d’Infermeria de la UAB continua amb aquest pas i, paral·lelament, també està previst aprovar al plenari la cessió del dret de superfície per un termini de 50 anys de forma gratuïta.

Aquest curs, el nou grau d’Infermeria ja ha començat a la UAB, amb 75 places que es preveu que es puguin traslladar a l’Artèxtil el curs 2026/2027. La futura Unitat Docent de la Facultat de Medicina on s’impartirà el grau d’Infermeria a l’Artèxtil de Sabadell tindrà espais dedicats a la formació i recerca, àrea de gestió, biblioteca i espai d’incubadora i viver d’empreses.

La rehabilitació de l’Artèxtil s’encarirà uns dos milions d’euros per la inflació

Comentaris
To Top