Publicitat
Vallès

Quan entrarà en vigor el nou límit de velocitat als trams de l’AP-7?

Retencions a l'AP-7. Foto: ACN / Gemma Sánchez.

Dimecres es va conèixer que la velocitat al tram de l’AP-7 del Vallès quedarà limitada a 100 km/h. El Servei Català de Trànsit i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han acordat actuar en quatre trams de l’autopista, un d’ells en els 19 quilòmetres paral·lels a la B-30.

Ara, molts conductors que circulen habitualment per la via es pregunten quan entrarà en vigor la nova normativa. De moment, la previsió és que tots aquests canvis es comencin a implementar en un període de no més de dos mesos, tot i que no s’ha concretat un calendari.

Tant el responsable del Servei Català de Trànsit com el secretari general d’Infraestructures, van assegurar dimecres que mantenen una comunicació permanent. De fet, remarquen que tenen previsió d’anar-se reunint cada dos mesos per revisar els resultats de totes aquestes mesures i dissenyar-ne de noves en cas que sigui necessari.

S’instal·laran radars de tram

El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, va explicar que es farà una reducció de tot el tram “de manera homogènia” i s’instal·laran radars de tram. Mentre no arribin els aparells aquests controls de velocitat es duran a terme mitjançant controls puntuals que executaran els Mossos d’Esquadra.

El nou límit de velocitat respon a la voluntat de reduir la sinistralitat i, en conseqüència, el nombre de víctimes. En el cas d’aquesta via ha crescut un 11%. A banda dels malaurats danys humans, també han crescut els episodis de retencions.

Publicitat
Comentaris
To Top