Ciutat

La Plataforma per la Pediatria, al Parlament: “El meu pediatra, al meu CAP”

La Plataforma per la Pediatria reclama que cada CAP tingui el seu pediatra

La Plataforma en defensa de la pediatria del Vallès ha reclamat aquest dijous en una reunió al Parlament amb representants polítics que cada CAP tingui el seu pediatra. L’agrupació, que integra moviments socials com SOS Pediatria Sabadell i les associacions de veïns de la comarca (Sabadell, Terrassa i Badia) i els sindicats CCOO i UGT, també ha demanat als diputats més inversió en la sanitat pública i que el 25% del pressupost de Salut es destini a l’atenció primària, un percentatge llargament reivindicat des de molts sectors. La trobada ha estat organitzada pel PSC.

Manuel Navas, un dels portaveus de la plataforma, ha instat els grups parlamentaris a assumir aquestes reivindicacions i ha lamentat que ERC, partit del Govern, no hagi assistit a la reunió. És la primera vegada que el col·lectiu exposa les seves reclamacions al Parlament.

Navas, president de la Federació d’Associacions Veïnals (FAV) de Sabadell, ha explicat que han denunciat davant els representants polítics la “precària situació de la sanitat pública en general”, però especialment de l’atenció primària, així com la “concentració” de la pediatria en alguns centres amb la proclama “el meu pediatra, al meu CAP”. El portaveu lamenta que Catalunya estigui a la cua en la inversió a la sanitat pública. “Hem reclamat el 25% de la inversió en sanitat per a l’assistència primària, que és la que més ha patit les retallades”, ha lamentat.

Cap CAP sense pediatra

Les entitats que s’agrupen en aquesta plataforma demanen que cada centre d’atenció primària (CAP) tingui el seu pediatra i, amb aquesta reivindicació, han convocat una concentració pel proper dimecres a Sabadell. Serà una jornada lúdica i reivindicativa perquè els menors de 14 anys puguin alçar la veu i demanar una sanitat de qualitat. La plataforma calcula que faltarien 15 pediatres a la ciutat per complir amb la ràtio de professionals i infants i adverteix que no es cobreixen les baixes.

El representant de la UGT Vallès Occidental ha indicat que l’estratègia de concentració dels serveis de pediatria “beneficia alguns barris en detriment dels d’extraradi”. Per la seva banda, SOS Pediatria Sabadell ha demanat al Govern que escolti les famílies i que hi consensuï els canvis que vulgui fer en el model.

La plataforma, a través del portaveu, ha lamentat que ERC no hagi assistit a la reunió, on sí que hi han estat la majoria dels altres grups, i han dit que, amb 33 diputats republicans a la cambra, no accepten l'”excusa” de problemes d’agenda.

A finals d’octubre, unes 200 persones van protestar a la Rambla d’Ibèria, alterant la circulació de vehicles per aquesta artèria d’entrada i sortida de la capital vallesana, reivindicant que es mantingui el servei de pediatria al CAP Gràcia de Sabadell.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha ofert a la plataforma el seu suport per revertir les retallades als centres ambulatoris durant la jornada d’aquest dijous. Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldessa a Sabadell i diputat al Parlament de Catalunya, Pol Gibert, ha lamentat que “amb l’excusa de la pandèmia, han aprofitat per tirar endavant aquesta retallada de professionals, que no és res més que allunyar els pediatres dels nostres barris, especialment els més humils, i de les famílies que més ús en fan”.

Les entitats alcen la veu: “No permetrem que el CAP Gràcia es quedi sense pediatria”

Comentaris
To Top