Ciutat

El parc de les Aigües, sense data d’obertura a l’espera que arribin els últims materials

Les obres del parc de les Aigües encaren una nova fase sense que l’Ajuntament concreti quan estarà acabat

Obres del parc de les Aigües / VÍCTOR CASTILLO

El nou parc de les Aigües encara no té data prevista d’obertura, tot i que des de l’Ajuntament es preveia que estaria enllestit a finals d’aquest any. Ara, la Junta de Govern Local ha tret a licitació el subministrament de mobiliari urbà i jocs infantils pel parc, i encara resta pendent licitar la instal·lació de jocs d’aigua. El fet que falti que arribi aquest material, i tenint en compte que quan estigui tot acabat caldrà fer els tràmits habituals de recepció de l’obra, fa difícil predir quan es podrà començar a gaudir d’aquest nou parc. La contractació del mobiliari i de jocs infantils té un pressupost pràcticament de 250.000 euros.

En total, hi haurà 65 bancs repartits pels més de 60.000 metres quadrats de superfície del parc de les Aigües. De tots aquests bancs, 48 es construiran aprofitant-ne alguns que ja hi ha a magatzems municipals i que es poden reaprofitar, reparant-los amb altres materials reciclats de què ja es disposa. A part, hi haurà mobiliari nou, com 17 bancs més, el mateix nombre de cadires, 20 cadires movibles i 3 taules de pícnic amb bancs i cadires.

Actualment, les obres del parc es troben en la fase 3, des que van començar fa exactament un any. Aquesta tercera etapa és la més important econòmicament, amb un pressupost de 3,6 milions d’euros, i no va començar fins que passats els mesos més durs de la pandèmia es van poder adjudicar els treballs en el tercer intent, després que les dues primeres empreses adjudicatàries van renunciar a executar el projecte. Sumant les primeres fases del projecte -que van comportar la urbanització d’un vial-, la inversió global del projecte s’aproxima als 6 milions d’euros. En aquest temps, CASSA també ha renovat la canonada que passa pel carrer de Sarajevo, amb una inversió de la companyia d’aigües d’1 milió d’euros.

Jocs d’aigua, més endavant

El projecte aprovat ara inclou la instal·lació de jocs infantils formats per un rocòdrom, una rampa d’escalador i pont de Tibet, un tobogan, una escala de corda i un gronxador, entre altres. Més endavant, es preveu incorporar jocs d’aigua.

Comentaris
To Top