Ciutat

TUS posa en marxa un autobús llançadora a Can Puiggener

“Els nens arribaven a l’institut massa d’hora o massa tard”, explica Mar Rull, pica-porta de Can Puiggener i veïna del barri. Una de les peticions dels veïns i usuaris de la línia L7 era reforçar les freqüències a primera hora del matí per a usuaris d’escoles i institut a primera hora del matí.

Així, els serveis tècnics de Transports Urbans de Sabadell (TUS) i l’Ajuntament han reforçat aquesta setmana la línia L7 amb un servei d’autobús llançadora a les 7.45 h de dilluns a divendres que inicia el servei a la plaça de Primer de Maig i arriba fins a la plaça d’Espanya. Quatre parades de servei. “Tots els alumnes que van a escoles i instituts de Ca n’Oriac o Torreguitart en bus ho agraeixen”, destaca Juana Álvarez, mare d’un noi adolescent.

L’autobús arriba fins a plaça d’Espanya, el que també permet connectar el barri amb FGC o Rodalies. Quan el vehicle arriba al seu destí, ja no segueix el recorregut habitual de l’L7 i finalitza el servei. “S’ha detectat aquesta necessitat i s’ha donat resposta”, apunten fonts de la cooperativa de transports urbans. 

Un autobús de la línia L7 / Aina Torres

Un autobús de la línia L7 / Aina Torres

La mesura ha estat aplaudida per veïns i usuaris de l’autobús: “És un canvi molt significatiu, és una demanda veïnal i ens han escoltat”, celebra Rull. Hi coincideix en Yasir, estudiant d’un institut de Ca n’Oriac, que explica que abans havia d’esperar més de 15 minuts a la porta del seu centre escolar. Si funciona, la cooperativa ho mantindrà.

Una xarxa “viva”

TUS adapta periòdicament la xarxa en funció de les necessitats que es detecten. “És una xarxa molt viva, intentem adaptar segons el que els usuaris necessiten”, expressen fonts de TUS. “No és el primer cop que ho fem i no serà l’últim”, apunten. De fet, durant la Festa Major de Sabadell es van ampliar alguns serveis. O, durant Tots Sants, també es va incrementar la freqüència de pas dels autobusos.

Comentaris
To Top