Oci i cultura

“Donar un altre ús a la roba com es fa al Flea Market és molt necessari”

flea market 2022
El públic ha trobat una gran varietat de productes / D.S

Una nova edició del Flea Market Sabadell ha tornat aquest dissabte a la ciutat. En una Rambla plena de gom a gom durant tot el dia, els compradors han pogut passejar tot observant una gran varietat de parades amb roba de 2a mà, accessoris i decoració. Així doncs, compradors i curiosos han pogut gaudir d’una jornada on conèixer o redescobrir mudes per omplir els seus armaris.

Roba de marca i productes vintage

“Abans tenia una botiga i quan la vaig tancar vaig començar a venir a aquesta mena de mercats, d’això ja en fa 5 anys”, explica Sílvia. Al parlar dels productes més buscats ho té força clar: “A la gent últimament li agrada molt el tema vintage i les sabates de marca, s’ha posat de moda i triomfa molt”.

Altres paradistes, com  Mar i  Mònica, valoren molt el mercat: “La roba de 2a mà és molt guai, saps que li dones un nou ús i és una bona acció. També hi ha qui ens porta roba que li sobra o fins i tot podem acabar parlant de la història que envolta la peça, és molt engrescador”. Com a única pega en destaquen la periodicitat, segons elles hauria de tenir una major continuïtat: “Fer-lo cada 2-3 setmanes podria generar un públic més fidel”, apunten.

flea market 2022

La roba ha estat la principal protagonista del mercat / D.S

De la mateixa manera que hi ha roba amb història, també trobem parades que amaguen anècdotes molt personals. És el cas de Susanna i els motius que la van portar als mercats de 2a mà. “El meu marit estava a l’UCI, recuperant-se d’un càncer de còlon. Quan va sortir deia que s’avorria i una amiga que feia mercats de 2a mà m’ho va recomanar. Vam començar amb un de 3 dies, jo creia que no li agradaria, però es va engrescar i ho vam estar fent 2 anys fins que va morir. Ara només faig el de Sabadell”, explica amb un somriure als llavis. “M’agrada molt i és molt divertit per l’ambient, venem de tot i cada mercat és diferent”, afegeix.

Petjada ambiental

Un altre punt de vista és el del públic. Intrèpids exploradors a la recerca d’un producte d’ocasió o element que els engresqui.”Hi ha coses molt xules que ara tornen a estar de moda i veure que estan a molt bon preu és una oportunitat que no es pot desaprofitar”, comenta Pau.

flea market 2022

Susanna venent productes a la seva parada / D.S

El factor ambiental també és important al Flea Market. Compradors com Núria valoren molt la reutilització dels productes: “Al món es produeix molta roba i no tota s’acaba venent. Hi ha peces que tot i no ser de temporada encara són útils i penso que espais com aquest, on se’ls dona un altre ús, són molt necessaris”.

De motius per comprar i vendre de 2a mà n’hi ha molts. El que és segur, és que el Flea Market d’enguany ha tornat a triomfar. El bon nombre de persones que hi han passat ho evidència. No sabem si tothom ha trobat aquella peça que buscava, el que sí que ens atrevim a assegurar és que els qui ho hagin pogut fer hauran tornat ben contents a casa.

Comentaris
To Top