Ciutat

VÍDEO | Més d’un miler de persones donen la benvinguda al nou Passeig de Sabadell

Més d’un miler de persones han assistit a la inauguració del nou passeig de la Plaça Major celebrada aquest dijous a les 19 h. Feia mesos que s’esperava aquest moment i, després d’onze mesos d’obres, la que vol ser la remodelació definitiva d’aquest espai ja és una realitat per intentar tancar una etapa d’interinatge que va arrencar amb el mercat provisional i va continuar amb el perllongament dels FGC.

/ VÍCTOR CASTILLO

Enfilada dalt d’una tarima, i rodejada de diversos membres del Govern, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha dirigit un breu discurs als ciutadans que s’ha acostat encuriosits a redescobrir aquest espai. “Després de tants anys, com a Sabadell ens mereixíem un Passeig com aquest. Gaudim d’aquest Passeig, que és tot un èxit arribar fins aquí”, ha dit. Farrés ha posat en valor “l’obra d’enginyeria” que ha permès plantar arbres al Passeig gràcies a un sistema innovador que permet que les arrels creixin en horitzontal, ja que no ho poden fer en vertical amb naturalitat perquè sota el Passeig hi ha la llosa de ciment de l’aparcament dels FGC.

L’alcaldessa també ha fet una crida a respectar i cuidar l’espai i ha reivindicat que “hem aconseguit poder fer jocs d’aigua”, que aniran en sintonia amb els diferents sortidors il·luminats. Durant l’acte d’inauguració s’ha pogut veure l’espectacle de llum i aigua tant dels sortidors com de la cortina situada a la part nord, emblema d’aquesta nova etapa.

Farrés, durant el discurs d’inauguració del Passeig / VÍCTOR CASTILLO

“Està bé. Ja no sembla tant una pista d’aterratge, ara té una forma”, comparteixen els veïns Montse Fité i Joan Mitjans, que confien que la vintena d’arbres nous “es notaran i guanyarem ombra”. Com ells, “ara tothom està a l’expectativa”, diuen. També fa una bona valoració de la reforma Albert Miret, a qui el resultat li sembla “molt bé perquè feia temps que el Passeig no era res. Ara està molt bé, no s’acaba de veure encara perquè els arbres són de fulla caduca, però a la primavera será molt bonic”, augura. Com en tot, també hi ha veus discordants. Montserrat Sala Aguilar apunta que “m’agradava més abans”, i té la sensació que alguns vianants no tenen clar quin és l’espai per on circulen els autobusos i hi caminen tranquil·lament.

Ràpidament, els infants han jugat amb l’aigua de les fonts / VÍCTOR CASTILLO

Hi ha sortidors d’aigua tant a la part nord com al centre del Passeig, a part de la cortina d’aigua tocant al passeig de Manresa / VÍCTOR CASTILLO

Tothom ha volgut immortalitzar el primer ‘passi’ de l’espectacle d’aigua, llum i so / VÍCTOR CASTILLO

/ VÍCTOR CASTILLO

/ VÍCTOR CASTILLO

/ VÍCTOR CASTILLO

/ VÍCTOR CASTILLO

FOTOS | Així és el nou Passeig de Sabadell després de gairebé un any d’obres

Comentaris
To Top