Publicitat
Diners

La contractació laboral creix a l’hostaleria (+20%)

Contractació laboral Sabadell

Els contractes laborals a Sabadell repunten entre els treballadors de la restauració i també en les ocupacions elementals (+15,7%)

L’augment de la contractació laboral a l’hostaleria ha estat del 22,9% (251 contractes més) / AINA TORRES

L’hostaleria és el sector d’activitat econòmica que més llocs de treball guanya a Sabadell respecte a fa un any, en termes percentuals i absoluts. L’augment de la contractació laboral entre els treballadors de la restauració, personals i venedors el mes d’octubre, segons les dades més recents de l’Observatori d’Economia Local (OEL) de l’Ajuntament de Sabadell, ha estat del 22,94% (251 contractes més; la xifra de contractes signats ha estat de 1.345). A més, els contractes de feina a l’hostaleria també repunten en comparació a l’anterior mes (18,4%; 209 contractes més).

La dinàmica de l’hostaleria és diferent de la resta de sectors, ja que la majoria han registrat menys contractes signats respecte al mateix mes de l’any passat. De fet, la contractació laboral a Sabadell només ha incrementat en les ocupacions elementals (15,73%; 247 contractes més) i entre els professionals científics i intel·lectuals (0,21%; 1 contracte més). Així mateix, la contractació esdevé negativa en comparació a fa un any entre els treballadors d’activitats agrícoles, ramaderes i pesqueres (-66,67%; 4 contractes menys); els directors i gerents (-42,11%; 8 contractes menys); i els empleats d’oficina, comptables i administratius (-23,01%; 81 contractes menys), entre altres sectors d’activitat econòmica. 

Pel que fa al conjunt de sectors d’activitat econòmica, durant el mes d’octubre s’han formalitzat 4.935 contractes laborals a la ciutat, un 6,9% menys (366 contractes menys) respecte del mes anterior, però un 6,4% més (298 contractes més) respecte del mateix mes de l’any 2021.

Més contractació femenina

Per sexes, es registra un increment interanual de la contractació femenina (12,4%; 301 contractes més) i per contra, es registra un lleuger descens de la contractació masculina (-0,1%; 3 contractes menys). Durant el mes d’octubre, el 55,3% dels contractes registrats a la ciutat han estat signats per dones. 

D’altra banda, augmenta la contractació laboral registrada en tots els grups d’edat a Sabadell. L’increment més gran, en termes absoluts i també percentuals, es registra en el grup de més edat, el de 45 anys i més (15,3%; 159 contractes més), mentre que el menor increment es registra en el grup d’edat d’entre 25 a 44 anys (2,33%; 49 contractes més). Els contractes laborals en el grup d’edat de fins a 24 anys creixen un 6% (90 contractes més). 

Publicitat
Comentaris
To Top