Ciutat

El sabadellenc Daniel Vilaplana, nou soci d’honor de la Societat Catalana d’Oftalmologia

La Societat Catalana d’Oftalmologia (SCOFT) ha distingit el doctor sabadellenc Daniel Vilaplana Blanch amb el reconeixement de soci d’honor. Vilaplana ha cuidat la visió de diverses generacions de sabadellencs des de la seva consulta del carrer de Sant Cugat (Centre). Actualment, també és el responsable de la secció de retina i vitri de l’hospital del Mar -Parc de Salut Mar de Barcelona.

“Rebo aquest reconeixement amb molta il·lusió, fa més de 40 anys que m’hi dedico”, explica Vilaplana, que també subratlla que “el meu paper fonamental és formar residents. La meva il·lusió a la vida és que els joves aprenguin”.

El Dr. Daniel Vilaplana, aquest dimecres a la seva consulta de Sabadell / AINA TORRES

El reconeixement destaca els seus mèrits científics, humans i, especialment, “la seva tasca docent de la qual n’han gaudit diverses generacions d’especialistes catalans”. Vilaplana va rebre la distinció i una placa commemorativa el passat dissabte 26 de novembre en 53è Congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia celebrat a l’auditori Axa de Barcelona.

Insígnia daurada que distingeix el Dr. Vilaplana com a soci d’honor de la Societat Catalana d’Oftalmologia / CEDIDA

Nascut a Sabadell el 17 de maig del 1958, es va graduar en Medicina a la Universitat Auònoma de Bellaterra (UAB) el 1981 i especialitzar com a metge resident (MIR) al Centre d’Oftalmologia Barraquer entre el 1984 i el 1987. El 1991 es va doctorar a la mateixa UAB.

Al centre Barraquer va ser responsable de formació pràctica i gestió dels alumnes residents al departament de retina i vitri des del 1988 al 2000. I, des de fa dues dècades, és professor col·laborador de la Unitat Docent de l’hospital del Mar.

Durant la seva carrera professional, ha sigut vocal  i vicepresident de la Societat Catalana d’Oftalmologia i actualment forma part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya com a acadèmic corrresponent pel premi de la Fundació Barraquer de l’any 2012.

Comentaris
To Top