Publicitat
Diners

L’atur cau per segon mes consecutiu a Sabadell: 88 desocupats menys al novembre

L’atur registrat disminueix lleugerament a Sabadell per segon mes consecutiu. La ciutat ha tancat el mes de novembre amb 88 desocupats menys, segons les dades publicades aquest divendres pel Ministeri de Treball i Economia Social. Ara, el nombre de persones sense feina és d’11.647 (amb una taxa d’atur registrat de l’11,4%, una dècima menys que el mes passat), mentre que la xifra de l’octubre era d’11.735.

Es tracta del millor mes de novembre des de l’any 2007, abans de la crisi econòmica, quan Sabadell només tenia 8.414 aturats, una xifra històricament baixa. En els darrers cinc anys, la ciutat ha disminuït el nombre de persones sense feina al novembre.

Atur Sabadell

La taxa d’atur registrat a Sabadell és de l’11,4% / AINA TORRES

L’atur és ara un 2,2% més baix que fa un any (256 aturats menys), quan Sabadell tenia 11.903 persones sense feina. És a dir, la situació continua sent considerablement millor que el mateix període de l’any anterior, a causa del context de recuperació econòmica després de l’arribada de la Covid-19. A més, el novembre suposa continuar amb la dinàmica de descens dels aturats iniciada el passat octubre.

Així mateix, l’atur continua sent més baix que el març del 2020, mes en què va arribar la pandèmia. La ciutat ha tancat el mes de novembre amb un 10,4% menys de persones desocupades en comparació a aquest mes. Durant deu mesos consecutius, des de març de 2021 a desembre del mateix any, la xifra de persones sense feina a Sabadell va disminuir.

Comparació amb altres ciutats

Respecte a les ciutats catalanes amb un nombre semblant d’habitants, Sabadell continua sent la que menys desocupats té. L’Hospitalet de Llobregat té 12.262 persones sense feina, 14 més que el mes anterior, Badalona en té 12.367 (-104), mentre que a Terrassa la xifra és de 12.864 (+11).

Aquest mes de novembre, per tant, Sabadell i Badalona perden aturats, però, en canvi, l’Hospitalet i Terrassa en guanyen. Es tracta d’una dinàmica diferent de la del mes passat, quan totes elles van perdre desocupats. Això sí, Sabadell és el municipi que menys aturats perd des de març de 2021 (-32,3%; 3.762 aturats menys), un dels pitjors mesos des de l’arribada de la Covid. En el mateix període, l’Hospitalet ha reduït l’atur un 58,91% (-7.232), Badalona un 38,32% (-4.739) i, finalment, Terrassa un 34% (-4.375).

El Vallès també perd aturats

D’igual manera que a Sabadell, al conjunt del Vallès Occidental la xifra d’aturats també ha disminuït aquest mes de novembre. La comarca té 224 persones menys a l’atur i continua amb la tendència a la baixa iniciada els darrers dos mesos. Dit això, ara hi ha 46.071 vallesans a l’atur. En són 955 menys que fa un any (-4,25%).

Catorze municipis del Vallès Occidental han acabat el mes de novembre amb menys aturats que el mes anterior. En canvi, en vuit municipis l’atur ha augmentat i en un s’ha mantingut inalterable.

Dinàmica diferent del conjunt de Catalunya

A diferència de Sabadell i el conjunt del Vallès Occidental, l’atur registrat puja 986 persones al novembre a Catalunya, un 0,28% més després de la caiguda rècord de l’octubre. Tot i l’increment, el nombre d’aturats és de 348.982, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007. En comparació amb el novembre del 2021, hi ha 20.840 desocupats menys (-5,6%).

Pel que fa al conjunt de l’Estat, l’atur ha registrat la segona reducció més intensa de la dècada en un mes on habitualment augmenta l’atur, per darrere de la del 2021. En concret, ha caigut en 33.512 desocupats, el que suposa un 1,15% menys que a l’octubre. El nombre d’aturats s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions i ha registrat una baixada del 9,47% amb relació al novembre del 2021.

Publicitat
Comentaris
To Top