Diners

Lleu caiguda de l’atur a Sabadell: 40 desocupats menys a l’octubre

Atur Sabadell

El nombre de persones sense feina a la ciutat és d’11.735, mentre que la xifra del setembre era d’11.775

Es tracta del millor mes d'octubre des de l'any 2007, abans de la crisi econòmica, quan Sabadell només tenia 8.507 aturats / AINA TORRES

L’atur registrat disminueix lleugerament a Sabadell després de tres mesos consecutius a l’alça. La ciutat ha tancat el mes d’octubre amb 40 desocupats menys, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social. Ara, el nombre de persones sense feina és d’11.735 (amb una taxa d’atur registrat de l’11,5%), mentre que la xifra del setembre era d’11.775.

Es tracta del millor mes d’octubre des de l’any 2007, abans de la crisi econòmica, quan Sabadell només tenia 8.507 aturats, una xifra històricament baixa. En els darrers quatre anys, la ciutat ha disminuït el nombre de persones sense feina a l’octubre.

L’atur més baix de la dècada a Sabadell


L’atur és ara un 3% més baix que fa un any (356 aturats menys), quan Sabadell tenia 12.091 persones sense feina. És a dir, la situació continua sent considerablement millor que el mateix període de l’any anterior, a causa del context de recuperació econòmica després de l’arribada de la Covid-19. A més, l’octubre suposa trencar amb la dinàmica de creixement dels aturats iniciada el passat juliol.

En aquest sentit, l’atur continua sent més baix que el març del 2020, mes en què va arribar la pandèmia. La ciutat ha tancat el mes de setembre amb un 9,6% menys de persones desocupades en comparació a aquest mes. Durant deu mesos consecutius, des de març de 2021 a desembre del mateix any, la xifra de persones sense feina a Sabadell va disminuir.

Comparació amb Badalona, Terrassa i l’Hospitalet

Respecte a les ciutats catalanes amb un nombre semblant d’habitants, Sabadell continua sent la que menys desocupats té. L’Hospitalet de Llobregat té 12.248 persones sense feina, 55 menys que el mes anterior, Badalona en té 12.471 (-25), mentre que a Terrassa la xifra és de 12.853 (-73).

Aquest mes de setembre, per tant, totes aquestes ciutats perden aturats. Es tracta d’una dinàmica contrària a la del mes passat, quan totes elles van guanyar desocupats. Això sí, Sabadell és el municipi que menys aturats perd des de març de 2021 (-31,3%; 3.674 aturats menys), un dels pitjors mesos des de l’arribada de la Covid. En el mateix període, l’Hospitalet ha reduït l’atur un 59,12% (-7.246), Badalona un 37,17% (-4.635) i, finalment, Terrassa un 33,4% (-4.313).

L’atur també cau al Vallès

D’igual manera que a Sabadell, al conjunt del Vallès Occidental la xifra d’aturats també ha disminuït aquest mes d’octubre. La comarca té 323 persones menys a l’atur i continua amb la tendència a la baixa iniciada el mes passat. La xifra d’aquest octubre contrasta amb les de l’agost (+1.377) i juliol (+737). Dit això, ara hi ha 46.295 vallesans a l’atur. En són 1.967 menys que fa un any (-4,25%).

Catorze municipis del Vallès Occidental han acabat el mes d’octubre amb menys aturats que el mes anterior. En canvi, en vuit municipis l’atur ha augmentat i en un s’ha mantingut inalterable.

Mateixa tendència a Catalunya

L’atur registrat baixa en 6.322 persones a l’octubre a Catalunya, un 1,8% menys, i també trenca la dinàmica de tres mesos a l’alça que va iniciar al juliol. El nombre d’aturats és de 347.996, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007. En comparació amb l’octubre de l’any passat, el total de desocupats ha caigut en 29.964 persones (-7,9%). Es tracta del tercer mes d’octubre en què l’atur disminueix des de l’any 2007 i el del 2021, però ho fa amb la caiguda mensual més intensa registrada en aquest mes de la sèrie històrica.

Pel que fa a Espanya, l’atur ha caigut a l’octubre en 27.027 persones, el que suposa un 0,9% menys que al setembre, fins als 2.914.892 desocupats. En el cas estatal també s’ha registrat la reducció més intensa d’aquest mes on habitualment augmenta l’atur. El nombre d’aturats s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions i ha registrat una baixada del 10,5% amb relació a l’octubre del 2021.

Comentaris
To Top