Publicitat
Ciutat

La Crida per Sabadell qüestiona l’ús de les fonts del Passeig

La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha reclamat “responsabilitat” a l’Ajuntament en relació amb l’activació de les fonts ornamentals del nou Passeig mentre s’estigui en nivell d’alerta per sequera, decretat pel Govern el passat divendres i que limita l’ús de l’aigua.

Valero ha recordat que inicialment es va informar que només funcionaria per a la inauguració del Passeig i amb l’encesa dels llums de Nadal, però un cop ha passat la posada de llarg del nou espai, “s’ha canviat de criteri”. I és que els divendres, dissabtes, diumenges, festius i vigílies de festius brollarà aigua.

Crítiques a Farrés

La cupaire ha criticat que l’alcaldessa, Marta Farrés, via la publicació d’un ban, demani “restringir i extremar” l’ús de l’aigua, “en una crida a la responsabilitat i solidaritat de les veïnes de Sabadell i que mantingui enceses les fonts ornamentals sense cap necessitat vital”. “És il·lògic”, ha rematat i ha instat que el consistori sigui exemple, “és una mostra d’irresponsabilitat amb un bé escàs i col·lectiu com és l’aigua”.

La líder de la formació ha exigit a l’alcaldessa que “deixi d’actuar més per unes imatges i que miri pel bé de la ciutat i de la gent” i ha assenyalat que “ens agradaria que la situació fos diferent, si no que li diguin als pagesos que veuen limitat el reg dels seus cultius”.

Resposta municipal

Des de l’ajuntament, s’han mostrat contraris a les paraules de Valero. Segons fonts municipals, els brolladors funcionen amb circuit tancat que recupera l’aigua i no es preveu fer-ne servir de nova. Per tant, la utilitat de les fonts es mantindrà mentre els dipòsits siguin plens i en cap cas es preveu reomplir-los mentrestant durin les restriccions per la sequera. A més a més, les mateixes fonts també asseguren que la despesa actual d’aigua és “baixíssima”.

Publicitat
Comentaris
To Top