Publicitat
Oci i cultura

Sentit homenatge a Josep Maria Francino a la Nova Jazz Cava de Terrassa

Les entrades de la sala es van exhaurir per fer un reconeixement públic del músic i periodista sabadellenc

La figura de Francino va rebre un gran homenatge diumenge a la Nova Jazz Cava de Terrassa / LLUÍS CLOTET

El gran referent de la ràdio Josep Maria Francino va ser homenatjat diumenge a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Les entrades de la sala es van exhaurir per fer un reconeixement públic del músic i periodista sabadellenc, que va morir als 74 anys l’1 de desembre de 2021 a causa de la Covid.

Nascut a Terrassa l’any 1947 i resident a Sabadell des de 1985, va debutar l’any 1965 com a músic amb el seu primer grup, Els Folls, i com a periodista també el 1965, amb una crònica a Ràdio Terrassa de l’actuació dels Beatles. Va ser director adjunt i cap de programes d’aquest mitjà de comunicació local.

Francino posseïa la col·lecció més gran del món dels Beatles. El grup de Liverpool va ser la gran passió musical de la seva vida. Darrerament, continuava col·laborant amb programes musicals i de temàtica dels Beatles, com al Cocodril Club d’Albert Malla. El 2009 va rebre la Menció d’Honor dels Premis Ràdio Associació de Catalunya per la seva trajectòria professional.

La música, la ràdio i els Beatles van ser les seves tres passions. En Francino –Xino per als amics– va dedicar 54 anys a la ràdio i creant diferents emissores. Entre el seu extens currículum figurava l’impuls a la primera emissora musical del país, Ràdio Club25. També va ser un dels impulsors de Catalunya Ràdio, va recuperar Ràdio Associació de Catalunya, i va encapçalar les dues emissores com a director entre l’octubre del 1983 i el juliol del 1984. Va ser director de Ràdio Olot del 1983 al 1984. Després va decidir liderar diversos projectes de ràdios locals. La seva carrera radiofònica culminava com a subdirector de continguts a COM Ràdio –l’actual Xarxa–, entre el 1997 i 2007, quan es va jubilar.

/ LLUÍS CLOTET

Publicitat
Comentaris
To Top