Publicitat
Ciutat

Cinc alumnes del Sant Nicolau, al programa de talents de Fundació Catalunya-La Pedrera

Berta Marsellach, Lucia Pérez, Paula Carmona, Guida Bracons i Martina Peig han estat seleccionades per participar en dues iniciatives de recerca de joves talents científics, organitzades per la Fundació Catalunya-La Pedrera, en els quals podran desenvolupar les seves capacitats i vocacions científiques.

La Berta, la Lucia, la Paula, la Guida i la Martina / Cedida

Un exigent procés de selecció

Els dos programes estan adreçats a estudiants de 1r i 2n de batxillerat i els ofereixen la possibilitat d’assistir, dos dissabtes al mes, a sessions teòriques i pràctiques impartides en hospitals, centres de recerca i institucions pioneres a Catalunya. Per formar-ne part, les alumnes han hagut de passar per un exigent procés de selecció que tenia en compte el fet de disposar d’un excel·lent expedient acadèmic i, alhora, una gran motivació, interès i curiositat per la ciència.

Dos programes diferents

El programa en el qual participen Berta Marsellach, en l’àmbit de la supercomputació; Lucia Pérez, en el de biomedicina, i Paula Carmona, en el de física, es diu “Bojos per la ciència”. Amb aquest podran experimentar com es treballa en un centre de recerca internacional, fet que els permetrà guanyar experiència pràctica en les recerques d’avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica o tecnològica que hagin escollit.

Per la seva banda, Guida Bracons i Martina Peig, participen a “Joves per la medicina” i els permetrà conèixer de ben a prop com es treballa en un hospital des de l’assistència fins a la recerca. Podran fer un tast de com es diagnostiquen i s’aborden diferents malalties, i quina recerca es duu a terme per entendre-les millor i aconseguir tractaments més eficaços per combatre-les.

“És un orgull per a l’escola”

Per a Carles Rovira, director Pedagògic del Sant Nicolau, “és un orgull que cinc de les nostres alumnes hagin estat escollides per formar part d’aquestes iniciatives. És una mostra de l’alt nivell cientificotecnològic del nostre centre i un reflex del creixent i merescut protagonisme que les dones estan adquirint en la ciència”.

“Des del Sant Nicolau compartim amb La Fundació Catalunya La Pedrera l’objectiu d’ajudar els estudiants a orientar el seu futur acadèmic i professional cap a una possible carrera d’investigació i que ho facin en l’àmbit de recerca que més els interessi”, afirma Carles Rovira.

Publicitat
Comentaris
To Top