Ciutat

L’ANC Sabadell sobre la reforma del Codi Penal: “La retallada en els drets de protesta ens preocupa”

anc debat
Una vintena de persones han participat a la cita / David Chao

La reforma del Codi Penal ha suscitat moltes discrepàncies els últims dies. Tant partits, com associacions i entitats s’hi han mostrat a favor o en contra. A la nostra ciutat també ho hem pogut veure i, aquest dissabte al matí, l’ANC de Sabadell també ha volgut dir la seva. Per aquest motiu, han organitzat un col·loqui obert al seu local.

anc debat

Tots els participants han pogut dir la seva al debat / David Chao

L’acte ha començat amb una explicació de la reforma, mitjançant un PowerPoint, i més endavant s’ha realitzat el debat. En aquest s’ha parlat de com poden afectar els canvis al moviment independentista i de quina manera es poden abordar les limitacions que suposa. D’altra banda, també s’ha debatut sobre el paper dels partits polítics en la formulació del text, l’afectació que pot tenir en els exiliats i quin impacte pot generar la mesura en les futures eleccions.

anc debat

Nohemí i altres membres del secretariat de l’ANC durant l’acte / David Chao

Des de l’ANC Sabadell, la seva coordinadora, Nohemí Zafra, n’ha fet aquesta valoració: “La retallada en els drets de protesta ens preocupa tant en l’àmbit organitzatiu com a ciutadà i per això entenem que sigui objecte d’interès”. La idea de l’entitat és continuar oferint debats similars en el futur abordant diversos temes d’actualitat que puguin sorgir. “Creiem molt necessari crear espais de trobada i reflexió en el món independentista per tal de tractar els temes que ens afecten en un entorn sa i de confiança”, ha explicat Nohemí.

Comentaris
To Top