Ciutat

Més de 800 dones amb risc de mutilació genital a Sabadell

La mutilació o ablació genital femenina és un procediment que es realitza a una dona o a una nena amb l’objecte d’alterar o lesionar els seus òrgans genitals sense que existeixin raons mèdiques que ho justifiquin. Gairebé sempre implica l’extirpació parcial o total dels genitals externs. Una violació dels drets humans fonamentals de les nenes i les dones que encara es produeix a diferents parts del món.

Per denunciar aquesta realitat, la Fundació Wassu UAB ha presentat recentment el mapa de la mutilació genital femenina a Espanya, elaborat per la doctora Adriana Kaplan Marcusán i els doctors Marc Ajenjo Cosp i Antonio López-Gay, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sabadell, sisena al rànquing de Catalunya

L’estudi alerta que Sabadell844 dones provinents de països on es practica la mutilació genital femenina (MGF), segons el balanç del 2021. A més, 262 d’aquestes dones són menors de 14 anys. Per països, Senegal, Gàmbia. Mali, Nigèria, Ghana, Guinea, Etiòpia i Camerun són els que presenten més volum de població amb risc de mutilació genital a la ciutat.

En el rànquing, Sabadell se situa com la sisena ciutat de Catalunya amb més possibles víctimes d’aquesta pràctica, en una taula que lidera Barcelona pel que fa a la població en general, i Vic en el cas de la franja de noies menors de 14 anys.

A Espanya, hi ha més de 80.000 dones provinents de l’Àfrica subsahariana, on persisteix la pràctica ancestral de la mutilació genital femenina (MGF), estesa, principalment, en 28 països africans i que afecta a més de 200 milions de dones al món.

Comentaris
To Top