Ciutat

Adeu als patinets elèctrics al transport públic

Sabadell Plaça Major rep el 34% dels usuaris sabadellencs

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha instat aquest dilluns als diferents operadors de mobilitat a prohibir temporalment l’entrada de patinets elèctrics a trens, metros i autobusos. Segons ha explicat en roda de premsa el secretari de Mobilitat del Govern, Marc Sanglas, es demanarà als operadors a modificar els seus reglaments de funcionament per fer una “prohibició temporal” mentre s’estudia quina ha de ser el seu ús al transport públic.

La decisió arriba després que al mes de novembre tres persones resultessin ferides lleus en incendiar-se un patinet elèctric a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Boi de Llobregat.

El detonant

Tal com ha alertat la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet, aquest incident ocorregut a la tardor fa posar “en dubte” la “seguretat” d’aquest mitjà de transport en auge. Tot i això, la regidora ha destacat que continuar apostant per la convivència de diferents mitjans de transport, així que ha ressaltat que la prohibició seria, de moment, provisional.

“Temporalment, s’ha de prendre la decisió que mentre no es busca la solució de la compatibilitat, no es pugui fer”, ha detallat. “El nostre objectiu (a TMB) és caminar a una compatibilitat, però produït aquest incident hem d’entregar un treball coordinat per veure com podem assegurar evitar incidents”, ha apuntat. En el cas de Sant Boi, el foc va obligar a aturar la circulació del tren, evacuar els passatgers i retirar el comboi de les vies.

Comentaris
To Top