Ciutat

“Ciència per Nadal a Sabadell” exposa les conclusions finals

A l’edició d’enguany, la cinquena, hi han participat prop de 100 estudiants dels centres Jonqueres, Ribot i Serra, Ramar 2 i Arraona

Punt final al projecte. I això, en l’àmbit científic, donaria pas a les conclusions extretes de la investigació. Això és el que el doctor Santiago Giralt, investigador del clima al centre Geociències Barcelona, va fer el matí d’aquest dilluns acompanyat de prop de 100 estudiants dels instituts Arraona, Ribot i Serra, Ramar 2 i Jonqueres en un acte a l’Espai Cultura de Sabadell dirigit per Elisabet Carnicé.

La cinquena edició del projecte Ciència per Nadal a Sabadell, organitzat per la secció de Ciència de la Fundació Bosch i Cardellach, es va donar per finalitzat amb l’acte, orientat a parlar de les fluctuacions del clima per aprofundir en entendre i conèixer com treballa la ciència i quin coneixement ha generat per poder avaluar com evoluciona el clima de la Terra i en quina mesura nosaltres hi influïm.

Els estudiants que s’integren dins el programa portaven des de l’inici del curs treballant en aquest tema a partir de diversos recursos pedagògics, i sota la supervisió del doctor Santiago Giralt. En el marc d’aquest acte de comiat, Giralt va analitzar els estudis i treballs dels alumnes.

L’activitat pretén posar en contacte els estudiants amb la metodologia científica que després poden utilitzar com a recurs en el seu posterior Treball de Recerca a segon de batxillerat. Per això, han hagut de revisar documentació, processar dades relatives a la metodologia científica i practicar algunes de les tècniques que utilitza la ciència per validar els resultats obtinguts

Familiaritzar-nos amb la ciència

L’ambició de l’organització és que el projecte es converteixi en una activitat rellevant dins l’agenda cultural de la ciutat. A través de la revisió de casos concrets de generació de coneixement científic, es pretén que la ciutadania conegui les peculiaritats de la manera de treballar dels investigadors i, sobretot, aclarir què significa i quin abast té aquest coneixement científic.

Comentaris
To Top