Diners

Fluidra compra l’empresa alemanya Meranus

Fluidra

La companya d’origen sabadellenc tanca l’operació per uns 30 milions d’euros i preveu tancar l’any amb unes vendes d’uns 2.400 milions

Imatge d’arxiu del directiu executiu de Fluidra, Eloi Planes / CEDIDA (ACN)

L’empresa d’origen sabadellenc, ara amb seu a Sant Cugat del Vallès, Fluidra anuncia que ha tancat un acord per comprar el 100% del grup Meranus, un dels distribuïdors líders en equipaments de piscina d’Alemanya. L’adquisició, que està subjecta a l’aprovació de les autoritats competents i a altres condicions de tancament habituals, s’ha tancat per aproximadament 30 milions d’euros lliure de deuda neta. Fluidra preveu que l’operació se formalitzi de manera oficial en el primer trimestre de 2023. 

El grup Meranus, amb més de 40 anys d’activitat, és una de les companyies més prestigioses del sector a Alemanya. La transacció permetrà a Fluidra, doncs, millorar la seva posició de lideratge en el mercat alemany i oferir una cartera de productes més completa a una base de clients més àmplia. Dit això, el grup Meranus està format per Meranus Haan GmbH, Meranus Lauchhammer GmbH y Aquacontrol GmbH, totes elles divisions de l’empresa dedicades a la fabricació de tecnologia per al control i dosificació de piscines. El grup Meranus pretén tancar l’any 2022 amb uns ingressos superiors als 25 milions d’euros. 

Sinergies positives

El mànager general d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica de Fluidra, Carlos Franquesa, assegura que l’adquisició del grup Meranus ajudarà a reforçar l’estratègia multiproducte de la companyia d’origen sabadellenc, així com donar un impuls a la seva infraestructura de distribució a Alemanya. “S’espera que aquesta operació generi sinergies significatives i beneficiï als nostres clients, proveïdors i empleats”, detalla Franquesa, qui, a més, agraeix el “compromís” dels venedors perquè aquesta operació “sigui possible”. “El nostre equip de treballadors està desitjant donar la benvinguda als nostres nous companys de feina”, afegeix. 

Fluidra guanya 179,4 milions d’euros durant els nou primers mesos de l’any

Així mateix, els mànagers generals del grup Meranus, Anje Janke i Angelika Kitzing, també es mostren satisfets amb l’operació: “Estem entusiasmats d’unir-nos a un líder global en la indústria de piscines i wellness. Continuarem esforçant-nos com sempre per millorar el servei que oferim als nostres clients”. 

En definitiva, Fluidra preveu que les vendes de l’any 2022 se situïn entorn dels 2.400 milions d’euros (el que implica un creixement pròxim al 10% en termes interanuals) i que el Ebitda (marge brut d’explotació) superi els 500 milions d’euros.

Comentaris
To Top