Ciutat

Així serà la Cavalcada dels Reis a Sabadell

Cavalcada dels Reis Mags / LLUÍS FRANCO

Ses Majestats tornaran a recórrer la ciutat acompanyats dels personatges més icònics del Nadal a Sabadell

Tot a punt per a un dia màgic. Els caramels tornaran a volar i els regals embolicats amb els noms de tots els sabadellencs ben visibles alimentaran la il·lusió dels més petits. La tarda del pròxim dijous 5 de gener, Ses Majestats tornaran a recórrer Sabadell en la tradicional Cavalcada de Reis abans que arribin a les llars de la ciutat.

El tret de sortida de la comitiva reial, que enguany anirà de nord a sud, serà al carrer de les Palmeres amb el carrer d’Armand Obiols (a Can Deu). La cloenda tindrà lloc a la plaça de la Nova Creu (al sud), després d’un recorregut d’uns 7 km i unes tres hores de durada. Com no podia ser d’una altra manera, la comitiva reial anirà acompanyada de personalitats icòniques del Nadal a Sabadell, com el Llaminer i els personatges de Somriu el Nadal, que tornaran a formar part del seguici. A més, s’estrenarà la Carrossa de les joguines, entre altres sorpreses.

La Cavalcada, que en aquesta edició recupera la plena normalitat, sense les restriccions provocades per la pandèmia, s’iniciarà amb la tradicional rebuda a Ses Majestats, que es viurà a les 17.30 hores al carrer de les Palmeres.

Punt de sortida

En aquest punt, Melcior, Gaspar i Baltasar rebran la clau de la ciutat, per poder entrar a totes les cases de Sabadell. El recorregut de la comitiva començarà a continuació, cap a les 18 hores, amb la força d’unes 450 persones, bona part de les quals provinents d’una vintena d’entitats de la ciutat.

A banda de les carrosses de Ses Majestats, formaran part del seguici la Màquina dels Desitjos (la Carrossa de l’Ambaixador), la nova carrossa de les joguines (novetat d’enguany) i les carrosses de les Llaminadures i la del Carbó, estrenades l’any passat, entre molts altres elements.

Un moment de la Cavalcada del 2018 / LLUÍS FRANCO

Tampoc hi faltaran les comparses de les llaminadures, la dels estels, la de recollidors de xumets, els carters i els torxers, a més de l’avançada de percussió, els 600 i les Vespes. Tot plegat, amb la il·luminació i els efectes que permetran brillar encara més el pas de la comitiva.

Durant el recorregut es llençaran unes 7 tones de caramels, aptes per a celíacs després que l’Ajuntament s’hagi adherit a la campanya promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya, amb el lema “Cap infant celíac sense caramels”.

Recorregut

C. de les Palmeres – Av. Matadepera – Av. Concòrdia – Av. Francesc Layret – Ctra. de Prats – Av. de l’Onze de Setembre – Via Massagué – Passeig Manresa – Passeig de la Plaça Major – Plaça del Doctor Robert – Rambla – Av. Barberà – Ctra. de Barcelona – Ronda Pau Vila – Plaça de la Nova Creu.

Entitats participants i patrocinadors

Les entitats que prenen part a la Cavalcada de Reis són A.V.Creu Barberà, Ass. Artística L’Encert, Bruixes del Nord, Club Gimnàstic Catalunya, Club Patinatge Artistic de Sabadell, Club Seat 600 Sabadell, Centre Parroquial Sant Vicenç, Diables de la Creu Alta, Escola Bots Dansa, Escola de Dansa El Gimnàs, Escola de Dansa KMYStudio, Escola de Dansa Mar Luque, Escola de Dansa Mònica Escribà, Forques de Can Deu, Joventut de la Faràndula, Sabadell Comerç Centre, SCR El Ciervo, Sentinelles d’Arkemis i Vespa Club Sabadell.

També hi col·laboraran els Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). D’altra banda, les empreses i entitas patrocinadores són CEVASA, CIPO, Drogueria La Moderna, Foment del Reciclatge, Sorigué Ambitec i TUS.

FOTOS: La màgia arriba a la Fira Reial

Comentaris
To Top