ESPORTS

OAR Gràcia-Uruguai, duel internacional al pavelló municipal gracienc

Pere Ayats i els seus homes afronten un partit internacional / Ll. F.

La selecció absoluta d’Uruguai serà el rival del conjunt gracienc de Primera Nacional aquest dijous (17.30 h) en un duel amistós al pavelló municipal del carrer de Boccaccio. El duel s’emmarca dins del pla de preparació de la selecció uruguaiana pensant en el Mundial d’handbol que s’iniciarà l’11 de gener a les seus de Polònia i Suècia mentre l’OAR Gràcia ho inclou com el primer acte oficial per commemorar, aquest 2023, el seu 70è Aniversari. El club està preparant un seguit d’activitats que s’aniran desenvolupant durant tot l’any.

El combinat sud-americà està fent una estada prèvia al Mundial a Catalunya i a través de la Federació Catalana va sorgir la possibilitat de disputar aquest partit que començarà avui dijous a les 17.30 hores. “Quan ens ho van proposar, ho vaig voler parlar primer amb els jugadors perquè són dates complicades, però a tots els hi va fer il·lusió i van acceptar”, explica el tècnic gracienc, Pere Ayats, qui tindrà algunes baixes per qüestions familiars.

Uruguai no és cap potència en el món de l’handbol. En una bona part es nodreix de jugadors que participen en les lligues espanyola i italiana. Amb un matís important: “només un ho fa a la lliga Asobal, la majoria ho fan a la Divisió d’Honor Plata”, subratlla Ayats.

Pel tècnic gracienc el partit també servirà de preparació per afrontar un mes de gener que serà clau en les aspiracions del seu equip. “Després de les visites al Sant Martí i Bordils, rebem a casa el Montcada i Granollers, dos rivals directes de la zona alta. Haurem d’estar molt fins per assegurar uns punts vitals”.

Sense Aleix Gómez

De cara a la cita mundialista, la principal absència en el combinat estatal és el sabadellenc i ex gracienc Aleix Gómez, qui pateix des de fa mesos problemes al tendó d’Aquil·les i està aplicant un sistema de recuperació conservador que l’obliga a descansar i perdre’s molts minuts en el seu equip, el FC Barcelona. En canvi, sí que hi seran els altres dos jugadors nascuts a la nostra ciutat, Ian Tarrafeta (Pays d’Aix) i Dani Fernández (Stuttgart). Espanya s’enfrontarà en el seu grup de classificació a Montenegro, Chile i Iran, mentre Uruguai tindrà com a rivals, Cabo Verde, Suècia i Brasil.

Comentaris
To Top