ESPORTS

Miki Lladó, a intentar repetir l’efecte revulsiu de Pedro Munitis en el Sabadell

Pedro Munitis va arribar en zona de descens i va deixar l'equip a un pas del play-off / Ll. Franco

Els relleus a la banqueta pretenen com a principal objectiu, tenir un efecte revulsiu i canviar dinàmiques negatives. Tot i exercir de segon de Gabri, Miki Lladó i el nou cos tècnic arlequinat volen complir aquesta premissa en el seu debut diumenge (18 h) davant el filial de l’Athletic Club, i tornar a guanyar a la Nova Creu Alta, un fet que no passa des del 22 d’octubre (2-1 davant l’Intercity).

És una situació que s’ha repetit moltes vegades en el Centre d’Esports, però s’ha assolit l’objectiu? Repassem els casos més destacats d’aquest segle XXI. En la temporada 99/2000 es va produir una situació atípica, amb la marxa voluntària de Luis Miguel Gail després d’un gran inici de lliga per temes personals. Pedro Mari Uribarri i, finalment, Pere Valentí Mora el van substituir entrant en una ratxa de constants empats. Mora va tornar com a revulsiu en la 04/05 en lloc de Joan Francesc Ferrer, Rubi, assolint una patida permanència en l’última jornada davant el Peralta.

En la següent, van passar quatre tècnics per la banqueta arlequinada: el mateix Mora, José Luis Montes, Jaume Bonet i Manolo Fernández. Només aquest últim va millorar els resultats -sumant gairebé el cinquanta per cent dels punts-, però no va ser suficient per evitar el primer descens esportiu de la història a Tercera Divisió, essent la quarta categoria del futbol estatal.

Munitis, l’efecte més contundent

David Pirri per Ramón Moya en la 09/10 va servir per estabilitzar la situació mentre Miquel Olmo -en aquell moment exercia de segon- sí que va tenir una incidència molt positiva substituint a Javi Salamero: de la zona de descens a fregar el play-off a Primera Divisió en la temporada 13/14.

En la següent temporada, els seus relleus no van canviar la dinàmica negativa. De fet, Àlex Garcia, amb uns números desastrosos, encara ho va empitjorar i la millora de resultats amb Juan Carlos Mandiá tampoc va ser suficient per evitar el descens a Segona B.

Gairebé costa un nou descens a Tercera el traumàtic canvi de Kiko Ramírez per Toni Seligrat que va solucionar un Antonio Hidalgo d’emergència en les últimes 7 jornades (18/19). Precisament el seu substitut en la 21/22, Pedro Munitis, s’ha convertit en el millor revulsiu a la banqueta arlequinada dels últims 22 anys. Tot i perdre el primer partit davant l’Andorra (que acabaria campió), va enllaçar 12 jornades sense conèixer la derrota i va deixar l’equip a les portes del play-off.

Gabri Garcia: “Penso que no han valorat la meva valentia i el que he fet pel club”

Comentaris
To Top