Publicitat
Ciutat

Així va ser el procés per crear la Bussi

TUS BUSSI MASCOTA

La Bussi és un fenomen que ha fet la volta al món i, molt probablement, els seus impulsors ni s’ho imaginaven. És la mascota de Transports Urbans de Sabadell (TUS) i que es va crear per fomentar el transport públic. Una obra feta per estudiants de l’Escola Illa. Però com va es va gestar aquest disseny?

És un projecte que va tenir un procés intern al centre escolar. En el marc de col·laboració amb les empreses, per tal de “professionalitzar el seu aprenentatge”, es va comptar amb “diverses fases”, segons explica l’Escola Illa i que es va iniciar el mes de febrer del 2022. Van participar alumnes de primer i segon curs del cicle formatiu d’Il·lustració.

Alternatives a la Bussi

Tot plegat, es va traduir amb una trentena d’esborranys de futures Bussi. I en aquest pas, els alumnes van comptar amb la col·laboració de l’il·lustrador Óscar Julve i l’artista Aïda Navarro. Els estudiants van seguir tot el procediment, igual com si fos un encàrrec professional. Així, van elaborar un dossier, amb les diverses perspectives del personatge creat; el marxandatge que se’n derivaria i la mascota feta amb plastilina.

Un cop el jurat –format per representants municipals, membres de TUS i professional dels disseny– va avaluar cadascuna de les presentacions, “per unanimitat”, remarca l’Escola Illa, va escollir la Bussi, que havia firmat l’alumne Arianne Lara. Al seu costat, els examinadors també van coincidir en les dues finalistes: Natàlia Santos i Marina Justo. En aquesta fase ja es va posar data per a la seva presentació, el 22 de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat.

Això volia dir que calia engendrar la Bussi, traslladar-la del paper a la vida real. I en aquesta etapa del procediment, la darrera, va aparèixer l’Elisa Boada, que es va encarregar d’aquesta tasca. I la resta de la història, ja és coneguda per tothom.

Publicitat
Comentaris
To Top