CASTELLAR

La ronda de Llevant a Castellar guanya aparcaments en detriment d’un carril

Canvis en la mobilitat a Castellar del Vallès. La ronda de Llevant, un dels punts amb més volum de trànsit en el municipi, ha incorporat un total de 148 noves places d’aparcament lliure gratuït, que irrompen a la carretera en detriment d’un dels dos carrils que fins ara servia per a la circulació de vehicles.

L’Ajuntament castellarenc ha posat en marxa aquesta setmana les noves places d’aparcament, ubicades entre les rotondes del carrer de Prat de la Riba, a l’alçada de l’escola bressol municipal Colobrers, i de la ronda de Tramuntana, així com al carrer de l’11 de setembre. La mesura, que s’inclou dins un pla per generar nous espais per aparcar.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat castellarenc, Pepe González, ha assenyalat que el renovat espai donarà servei al veïnat de la zona i a les persones que utilitzin equipaments propers, com ara el complex esportiu de Puigverd. “També serà una opció alternativa d’aparcament que afavorirà el desplaçament a peu al centre”, ha remarcat.

Segons González, l’acció està lligada al Pla d’Accessibilitat i Mobilitat i permet reequilibrar l’espai destinat als vianants al centre i a l’eixample amb l’espai que es dona als vehicles en una zona on hi ha un cert dèficit de places. El tinent d’alcalde considera que amb l’eliminació d’un carril de circulació a la ronda “es promou un repartiment alternatiu dels usos dels vials que afavorirà la reducció de velocitat en aquesta via”.

Amb l’entrada en vigor de la nova ordenança de mobilitat, el límit de velocitat a la ronda de Llevant serà de 50 km/h. La via uneix, de punta a punta, des de la rotonda de la Dona Acollidora, que connecta amb la carretera de Sentmenat, fins al polígon del Pla de la Bruguera a través de la ronda de Tolosa.

Comentaris
To Top