Ciutat

Una trentena de sabadellencs, en el programa LECXIT per millorar la comprensió lectora

El programa LECXIT, promogut per la Fundació Bofill, vol impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora

/ Cedida

“Llegir fluidament i solidificar l’hàbit de lectura són conceptes que van força lligats als resultats acadèmics”. Aquest és el punt de partida del programa LECXIT, una iniciativa promoguda per la Fundació Bofill, que busca impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora d’aquells estudiants més vulnerables. Marta López, directora del programa LECXIT, ho veu una oportunitat “per a aquells alumnes amb resultats acadèmics deficients i que no gaudeixen d’un acompanyament de lectura a casa”.

Parelles alumne-mentor

El mentoratge és l’engranatge principal del programa. A cada estudiant se li assigna un voluntari que s’encarrega de fer-li l’acompanyament durant una hora setmanal; un temps que inverteixen llegint, però també establint uns vincles que poden ser fructífers per a l’infant, que aprèn directament d’una persona adulta. El curs, que començarà la setmana vinent i conclourà a finals de maig, preveu fer aquest acompanyament a un total de 30 sabadellencs en situació de vulnerabilitat (de 4t, 5è i 6è de primària); però la Fundació recorda que encara els falten cinc voluntaris per a participar-hi. “A Sabadell hi ha molt bona acollida”, indica la directora del programa: “Hi participaran cinc alumnes de l’Escola Calvet Estrella, 15 al Font Rosella i deu a l’escola La Romànica”.

El programa, que va néixer l’any 2011, actualment opera en 300 espais d’arreu de Catalunya. Entenen els espais com centres educatius o biblioteques. La selecció dels participants la fan els tutors i tutores de les escoles, normalment considerades d’alta o màxima complexitat.

Comentaris
To Top