Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest divendres a Sabadell

Encarem la recta final d’una setmana marcada pel retorn a la normalitat després de les festes nadalenques. Aquest divendres, l’actualitat arriba amb la sanitat com a protagonista.

Les urgències a l’hospital Taulí han crescut un 15% en l’últim trimestre del 2022 respecte l’any 2019, últim de referència abans de l’esclat de la pandèmia de la covid. L’augment s’ha viscut sobretot a Pediatria i en casos vinculats a la salut mental.

Creixen les urgències al Taulí (+15%): “La porta no es tanca mai”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària Sant Fèlix (CUAP) compta des d’aquest mes de gener amb tres noves consultes, per a cures, atenció pediàtrica i infermeria. Recentment han acabat unes obres que s’han fet en els últims mesos per millorar el servei i les instal·lacions de l’equipament sanitari.

El CUAP Sant Fèlix incorpora tres noves consultes

La gratuïtat de viatjar amb Rodalies l’any 2022, entre setembre i desembre s’ha traduït en 1,5 milions d’usuaris a les tres estacions de Sabadell. Això suposa uns 100.000 passatgers més que en el mateix període de 2019, l’any previ a l’esclat de la Covid-19, i al voltant de mig milió més en comparació amb l’any passat.

GRÀFICS | Quin impacte ha tingut la gratuïtat de Rodalies a Sabadell?

L’economia també ha deixat enrere la pandèmia. El Producte Interior Brut (PIB) sabadellenc no només ha recuperat els registres pre-pandèmia, sinó que els ha millorat: l’any 2021 va enregistrar-se un PIB de 4.872,8 milions d’euros, segons les darreres dades publicades per l’Idescat.

Sabadell ja supera el PIB d’abans de la pandèmia

La cadena de fleques i cafeteries 365 Obrador ha obert aquest dijous el seu segon establiment a Sabadell, ubicat a l’històric Despatx Gorina, a la Rambla, 245. El primer es troba des de ja fa uns anys a la ronda de Zamenhof.

FOTOS: La cadena 365 Obrador inaugura la seva segona botiga a Sabadell

Comentaris
To Top