Ciutat

Activada l’alerta per fort vent i baixada de temperatures a Sabadell

Canvi de temps a Sabadell i a la resta del territori català. Protecció Civil ha posat en alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) arran de la previsió de fortes ratxes de vent des d’aquest dilluns fins dimarts, que pot afectar la ciutat amb ventades que podrien arribar als 70 km/h en alguns punts.

Les comarques on s’hi preveu més intensitat són el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Moianès, el Bages, el Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Baix Penedès. De fet, Protecció Civil ja havia emès diverses prealertes davant l’arribada d’una potent borrasca hivernal que anirà acompanyada de fortes ratxes de vent arreu de Catalunya, neu que pot baixar fins als 600 metres al Pirineu i temporal de mar, amb onades de 2,5 metres a tot el litoral.

El vent, a més, arriba acompanyat d’una baixada de temperatures, que ja es podrà notar des d’aquest dilluns a Sabadell, però que serà especialment notable a partir de dimecres. Els termòmetres podrien fregar mínimes d’1 grau, amb màximes per sota dels 10ºC.

Neu i vent en diverses zones del país

El Servei Meteorològic de Catalunya ha assenyalat que durant aquest dilluns i dimarts les ratxes de vent podran superar els 70 km/h i apropar-se als 100 km/h a gran part del territori, especialment a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central i àmbit metropolità.

Pel que fa a la nevada, afectarà principalment el Pirineu i Prepirineu Occidental amb acumulacions a partir dels 700 metres.

Pel que fa a la situació de mala mar, serà dimarts quan el fenomen sigui més intens. Hi haurà mar de fons de component sud, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa), a pràcticament tot el litoral de Catalunya.

Comentaris
To Top