Ciutat

Jèssica Albiach (ECP) visita Sabadell per dir ‘no’ a la ronda Nord: “Trinxaria el territori”

La presidenta d’En Comú Podem, amb l’alcaldable a Sabadell, Joan Mena, ha assegurat que “el quart cinturó és un atemptat ecològic”

Joan Mena i Jèssica Albiach / Aina Torres

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jèssica Albiach, ha visitat aquest divendres Sabadell per exposar el compromís dels comuns d’oposar-se frontalment a la construcció de la ronda Nord. En un contacte amb la premsa al costat de l’estació de mesurament de contaminació atmosfèrica (cruïlla entre la Gran Via i la Ctra. de Prats), i juntament amb l’alcaldable del partit a Sabadell, Joan Mena, Albiach ha assegurat que “el quart cinturó és un atemptat ecològic perquè trinxa el territori, a banda d’incrementar els índexs de contaminació atmosfèrica”. A tall d’exemple, la capdavantera dels comuns ha afirmat que si la ronda Nord fos una realitat “acabaria com la C-32 a Lloret: aturada perquè va en contra de la llei del canvi climàtic”.

Una idea que també ha recollit Mena, que ha refermat que a “Sabadell s’ha de treballar en contra de l’emergència climàtica”. L’alcaldable ha agraït a Jèssica Albiach l’esforç per pactar uns pressupostos que acullen “un estudi per perllongar els ferrocarrils des del Parc del Nord fins a Castellar del Vallès i la connexió entre la C-58 i la carretera de Castellar”. Les úniques opcions que el portaveu del grup municipal veu viables actualment. Mena ha subratllat la importància de “pensar en clau ferroviària” per desincentivar l’ús del vehicle privat i així disminuir els índexs de contaminació atmosfèrica.

El PSC torna a marcar els terminis pel conveni de la ronda Nord a Sabadell i Terrassa

“Un bulevard verd”

El portaveu del grup municipal ha afegit que, en clau municipal, el partit ha activat una proposta per pacificar la Gran Via de Sabadell. “Volem que la Gran Via sigui un bulevard verd per als sabadellencs”, ha dit Mena, que ha afegit que “actualment la Gran Via “és només una autopista que divideix, trinxa i contamina la nostra ciutat”.

Trànsit Gran Via Sabadell

Trànsit a la Gran Via de Sabadell / Víctor Castillo

Publicitat
Comentaris
To Top